Cinema City
0

VIDEO / Pogledajte "Robina Hooda" i "Dadilju McPhee i veliki prasak"

Sarajevo-x.com
Prvi sarajevski multiplex Cinema City koji je u prvih devet mjeseci rada zabilježio fantastičnu posjetu od preko 280.000 posjetitelja i u novoj sedmici nastavlja ljubiteljima sedme umjetnosti donositi svjetske i regionalne premijere najočekivanijih filmskih naslova.

Program od 13. maja predvodi istorijski spektakl "Robin Hood“. Novi zajednički projekat tvoraca višestrukog dobitnika Oskara "Gladiatora“, reditelja Ridley Scotta i sjajnog australijskog glumca Russella Crowea svoju Svjetsku premijeru imaće na filmskom Festivalu u Kanu 12. maja u 18:00 sati a samo dva sata kasnije u 20:30 u dvorani 1 multiplexa Cinema City.

Pored fantastičnog Crowea koji je nagrađen Zlatnim kipom za najbolju mušku ulogu generala Maximusa u "Gladiatoru“ u glavnoj ženskoj ulozi gledamo njegovu zemljakinju i takođe dobitnicu Oskara, prelijepu Cate Blanchett dok se u sporednim ulogama pojavljuju britanac Mark Strong, karizmatični negativac iz mega hita "Sherlock Holmes“ te još jedan dobitnik Oskara, sjajni veteran William Hurt.

Bezvremenska priča koja je u novoj filmskoj ekranizaciji Ridleya Scotta, kreatora vizuelno zapanjujućih hitova "Pad Crnog jastreba“ i "Kraljevstvo nebesko“ dobila potpuno novu dimenziju realnosti radnjom je smještena u Englesku 13-tog stoljeća, gdje se odmetnuti plemić Robin Hood i njegova ekipa pobunjenika suprotstavljaju korupciji u lokalnom selu i vode ustanak protiv krune koja će možda zauvijek promjeniti svjetski poredak. Bio heroj ili lopov, jedan čovjek će postati vječni simbol slobode za svoj narod…

Za cijelu porodicu Cinema City od 13. maja na repertoar donosi pravu poslasticu, regionalnu premijeru sjajne fantazijske komedije "Dadilja McPhee i veliki prasak“. Originalni film nastao prema dječijem literarnom bestelleru Christiane Brand je 2005. godine na kino blagajnama širom svijeta ostvario zaradu od preko 100 miliona dolara a u nastavku u kojem strogu ali pravičnu dadilju obdarenu specijalnim moćima na velikom ekranu ponovo oživljava britanska veteranka i dobitnica Oskara Emma Thompson u sporednim ulogama gledamo njene sunarodnjake Ralpha Fiennesa, Ewana McGregora i mladu američku ljepoticu i zvijezdu mega tiha "Crni vitez“ Maggie Gyllenhaal.

Radnja filma je u proteklih par sedmica na britanskim kino blagajnama ostvario fantastičnu zaradu od preko 15 miliona funti vrti se oko gospođe Grin koja je na ivici živaca. Njeno troje djece – Norman, Megsi i Vinsent – konstantno se svađaju a njen muž Rori nestao u ratu. Ali jedan dan otvara vrata svog doma i ugleda uznemirujuću figuru dadilje Makfi koja će ponovo upotrijebiti svoju magiju da povrati stabilnost u njen dom i dovede njenu djecu u red.

Cinema City za 20. maj najavljuje početak pretprodaje ulaznica za Svjetsku premijeru dugo očekivanog avanturističkog spektakla "Princ Perzije: Pijesak vremena“, najočekivanijeg animiranog filma godine "Shrek sretan zauvijek“ koji će biti na repertoaru i u titlovanoj i sinhronizovanoj verziji te nastavka filmske adaptacije planetarno popularne TV serije "Seks i grad 2“ Sve infomacije oko ovih najava, filmova na repertoaru, te usluga Cinema City svi zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter te putem info telefona: 033/567-288.