|

Pogledajte reklame na Super Bowlu

Pogledajte reklame na Super Bowlu
0
S
Sarajevo-x.com
4.2.2011. u 22:00
20
komentara
0

dijeljenja
Pogledajte reklame na Super Bowlu
Finalna utakmica američkog nogometa, Super Bowl, najveći je sportski događaj u Americi kojeg prati preko 100 miliona Amerikanaca. No, koliko je tu riječi o nogometu, toliko pažnje se posvećuje i reklamama.
Brojne kompanije izdvajaju velike sume novca kako bi reklamirali svoj proizvod tokom Super Bowla, jer znaju da je to najlakši put da prodru do mnogobrojnih kupaca.

Za finalnu večer američkog fudbala kompanije snimaju nove i originalne propagandne poruke i trude se da zasjene sami sebe, kako bi se o njihovim reklamama danima pričalo, ali i kako bi se njihova reklama našla među deset najboljih.

Nekima to i definitivno polazi za rukom. Pogledajte deset najboljih reklama, po izboru nekoliko američkih medija.

1. Volkswagen

U reklami nećete čuti niti jednu izgovorenu riječ, ali scene i muzika su sasvim dovoljne da pokažu zašto je Volkswagen "Das Auto".2. Reklama za Audi sa legendarnim jazz-saksofonistom Kennethom Bruceom Gorelickom, poznatijim kao Kenny G.3. Brisk Iced Tea - Pustite Ozzyja Osbournea da vam objasni "kako biti normalan"4. Reklama za CareerBuilder. Mnogi ljudi misle da rade s majmunima, ali ovaj zaista radi s jednim koji se zove Ron.5. Reklama za Cars.com6. Divna, klasična reklama za Chrysler7. Reklama za E*Trade8. Reklama za Hyundai9. Još jedna reklama za Volkswagen10. Prošle godine u reklami za Snickers gledali smo Betty White, ove godine tu su Richard Lewis i Roseanne.

Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...