Cinema City Sarajevo
0

Pogledajte regionalnu premijeru "Pisma Juliji"

Sarajevo-x.com
Prvi sarajevski multiplex "Cinema City“ i za novu filmsku sedmicu najavljuje premijere dvaju novih naslova te pretpremijeru jednog od najočekivanijih filmova godine i održavanje programa 16. "Sarajevo Film Festivala“ u svojim dvoranama.

Filmsku sedmicu od 15. jula, pored megahita "Sumrak saga: Pomrčina“, predvodi regionalna premijera sjajne romanse "Pisma Juliji“("Letters to Juliet“).

U pitanju je novo rediteljsko ostvarenje Garyja Winicka, tvorca hit-komedija "Rat nevjesti“, sa sjajnom međunarodnom glumačkom ekipom koju predvode Amanda Seyfried, mlada ljepotica, proslavljena ulogama u hitovima "Mamma Mia!“ i "Ja u ljubav vjerujem“, te meksički ljepotan Gael Garcia Bernal, kojega smo gledali u klasicima "Bad Education“ Pedra Almodovara i "Babel“ Alejandra Gonzalesa Innaritua.

Pored mladog dvojca u filmu se pojavljuju kultni veterani, britanska dobitnica "Oscara“ Vanessa Redgrave te bezvremenski talijanski zavodnik Franco Nero.

Priča filma se odnosi na mladu Amerikanku koja je na odmoru u Italiji. Ona slučajno pronalazi neodgovoreno "Pismo Juliji“, jedno od hiljada sličnih ostavljenih u dvorištu ljubavnika u Veroni a na koje obično odgovara "Julijin sekretarijat“. Sophie, oduševljena pričom, kreće u potragu za ljubavnicima koji su navedeni u pismu...

Od 15. jula na repertoar "Cinema cityja“ stiže urnebesna porodična komedija "Šumska družina“ ("Furry Vengeance“).

U novom rediteljskom ostvarenju mladog američkog autora Rogera Cumblea uz sve životinje u naslovnoj ulozi gledamo uvijek beskrajno zabavnog Brendana Frasera, koji nas je oduševio u serijalu "Mumija“, dok se u sporednim ulogama pojavljuju sredovječna ljepotica i zvijezda serije "Odjednom Susan“ Brooke Shiels, te mlade zvijezde Matt Prokop i Ricky Garcia.

Film, kojeg je u prvih nekoliko sedmica u kinima susjedne Hrvatske pogledalo preko 10.000 gledalaca svih uzrasta, radnjom je smješten u divljine Oregona u kojima agent nekretnina Dan sa svojom porodicom pokušava razviti novi način življenja i naselja na primjeru vlastiteporodice. Ali, ubrzo se suočava sa neobičnom grupom protestanata, životinjama iz okolne šume, koje ne žele da ih ljudi uznemiravaju u njihovoj nastambi...

"Cinema City“ od 15. jula najavljuje pretpremijeru jednog od najočekivanijih filmova centralnog dijela sezone Hollywooda. SF-triler "Početak“("Inception“), novo ostvarenje tvorca blockbustera "Crni Vitez“ Christophera Nolana, u kojem svezvijezdanu glumačku ekipu predvodi Leonardo DiCaprio svoju će bh. premijeru doživjeti 21. jula u 20:00 sati u dvorani 1 "Cinema Cityja“, samo šest dana nakon američke premijere, a svi zainteresovani ulaznice po cijeni od sedam KM mogu kupiti već od 15. jula na blagajnama multiplexa.

"Cinema City“ sa ponosom najavljuje održavanje 16. "Sarajevo Film Festivala“ u svojim dvoranama. Istinski ljubitelji filma imat će priliku uživati u projekcijama ovogodišnjeg izdanja najvećeg festivala u regionu Jugoistočne Evrope u vrhunskom okruženju dvorana 1, 3 i 5, a od programa koji će se održavati u multiplexu treba izdvojiti takmičarski dokumentarni, "New Currents“, dječiji program i "Teen Arenu“, te specijalni program bh. filma u okviru kojeg će biti prikazane projekcije triju novih filmova, "Cirkus Columbia“, "Jasmina“ i "Sevdah za Karima“. Sve informacije o programu festivala u multiplexu "Cinema City“ svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba ili na www.sff.ba.