Cilj nasmijati publiku
156

Pogledajte prvu epizodu nove bh. serije "Stručni štab - Ovo niđe na svijetu nema"

L. K.
Na YouTube kanalu Šatro.info stranice od danas su dostupne dvije epizode nove serije "Stručni štab", iza koje stoji tim mladih kreativaca koji su, kako kažu, željeli "reći nešto na svoj način".

Projekt "Stručni štab" prije tri godine pokrenuli su Mirza Salković, Haris Dedović i Vladimir Čolaković. Njih trojica su napisali scenarij, dok režiju potpisuje Saša Peševski.

"Dugo godina smo nabacivali neke ideje za scenario i onda smo jednog dana odlučili: 'Hajmo mi ovo probati realizovati'. Tako smo počeli s pisanjem scenarija, poslije smo tražili ekipe - umjetničku i tehničku - i sve se nekako 'zakotrljalo'. Evo, tri godine poslije imamo pilot", govori Dedović.

Dodaje kako su željeli raditi isključivo s mlađom ekipom: "Prosjek ekipe koja je radila na seriji je oko 30 godina. Cilj je bio vidjeti da li mlađa generacija kreativaca može napraviti nešto što je dobro i kvalitetno, jer većinu humorističnih serija koje vidimo u BiH, ali i regionu, radi ekipa od 50+ godina. Ne govorimo da je to što oni rade loše, nego smo samo željeli da vidimo da li možemo i mi nešto dobro napraviti".

Ekipu serije čine: Kerim Čutuna, Filip Radovanović, Saša Krmpotić, Adnan Goro, Emir Fejzić, Suada Ahmetašević, Damir Kustura, Alisa Čajić, Vladimir Čolaković, Mirza Salković, Haris Dedović, Anja Drljević, Igor Šakić, Eldar Muhić, Edita Hajrulahović, Hana Spahić...

"Cilj je nasmijati publiku, jer vjerujemo da nam je smijeh uvijek potreban - pogotovo sada u ovom gadnom vremenu u kojem živimo", zaključio je Dedović.