|

Pogledajte posljednju epizodu prve bh. web serije "Patriot"

Pogledajte posljednju epizodu prve bh. web serije "Patriot"
7
Klix.ba
21.12.2013. u 19:00
9
komentara
7

dijeljenja
1/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
13/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
14/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
15/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
16/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
17/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
18/18 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
U caffe clubu Gogo multimedijalnim performansom večeras je predstavljena i posljednja epizoda prve bh. web serije "Patriot".
Kroz besplatni sedmodnevni događaj "7 dana Magacin Kabare protiv diskriminacije" koji je počeo 15. decembra, Magacin Kabare je svaku večer predstavljao po jednu epizode prve bh. web serije "Patriot".

Multumedijalni projekat "Patriot" je web serijal, baziran na mjuziklu "Jedinac" koji na humorističan način, kroz kabaretski izraz, obrađuje teme diskriminacije u našem društvu. Sve epizode su emitovane na Federalnoj TV, te portalima Klix i Buka, a mogu se pronaći i na oficijelnom YouTube kanalu Magacin Kabarea.

Magacin Kabare, na sebi svojstven način je progovorio o problemu diskriminacije iz vizure likova Sunny Su, Goca i Seke Reufa, članova iste porodice sa potpuno različitim pogledima na svijet i društvo. Projekat “Patriot” je njihov pokušaj da shvate jedni druge, da se ujedine, i stvore uslove za zajednički život i međusobno razumijevanje, u kući, gradu i državi u kojoj žive.


Sedam webizoda rezultat su rada projektnog tima Magacin Kabarea, redatelja i scenariste Emira Kapetanovića, glumaca Zane Marjanović, Moamera Kasumovića, Mone Muratović, Ene Kurtalić i Aldina Tucića, kostimografkinje Gashe Miladinović i autora muzike Harisa Saračevića.

Projekat "Patriot" je neprofitabilan i humanitarnog karaktera i provodi se uz podršku Jolie-Pitt Fondacije i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...