Nakon deset godina
7

Pogledajte kako danas izgleda udarni trio filma "Twilight", gdje su i šta rade

Klix.ba
Foto: Empire
Foto: Empire
Prvi dio Twilight franšize ugledao je svjetlo dana krajem 2008. godine, a nedugo nakon toga su i film i knjiga ostvarili planetarnu slavu. Glumci koji su igrali glavne uloge napravili su odlične prve glumačke korake i postali svjetski poznati po ulogama koje su tumačili u ovoj franšizi.

Pet filmova spisateljice Stephanie Meyer ostvarilo je ukupnu zaradu od skoro tri i po milijarde dolara, a Robert Pattinson i Kristen Stewart lansirani su direktno u holivudske zvijezde, prenosi Entertainment Weekly.

Foto: EW
Foto: EW

Kristen je imala samo 18 godina kada je snimila prvi dio "Twilighta", a nakon toga nije postigla zapaženije uloge. Glumila je u filmu "Snow White", ali je nisu pozvali da se pojavi u drugom nastavku zbog glasina da se upetljala u brak reditelja Ruperta Sandersa. Fanovi će je uskoro moći vidjeti u najnovijoj obradi "Čarlijevih anđela".

Privatni život joj se veoma promijenio u proteklih godina te više nije u burnoj vezi s Robertom Pattinsonom. Nedavno je u jednoj od emisija kazala kako je u vezi s djevojkom.

Foto: EW
Foto: EW

Njen bivši partner u filmu i u stvarnosti Robert Pattinson nakon Twilighta je glumio u nekoliko filmova kao što su "Water for Elephants" te "Damsel", "Maps To The Stars", "Good Time", "Lost City of Z" i "High Life". Za njega se govorilo kako se viđa s Katy Perry, Riley Keough i Emmom Watson, ali nijedna od tih veza nije potvrđena.

Tamnoputi momak koji se pretvarao u vukodlaka Taylor Lautner osvojio je srca tinejdžerki širom svijeta, a u posljednje vrijeme se pojavljuje u manjim ulogama u filmovima "Grown Ups 2" te "The Ridiciulous 6". U posljednje vrijeme ga viđaju s djevojkom, a nije poznato da li u planu ima neke nove projekte.

Foto: EW
Foto: EW

Ostatak glumačke ekipe nije ostvario veće filmske uspjehe, neki su se pojavili u manjim filmovima i udali, dok su se drugi razvodili.