Milić Vukašinović
13

Pogledajte kadrove iz dokumentarca o "doktoru za rock and roll" i Vatrenom poljupcu

E. Sk.
Dokumentarni film o Miliću Vukašinoviću, doktoru za rock and roll, i njegovom Vatrenom poljupcu u režiji Miroslava Čigoja uskoro će ugledati svjetlo dana.

Dokumentarac je u izradi, a otkriveno je nekoliko zanimljivih kadrova koji najavljuju film koji prikazuje karijeru popularnog rock and roll pjevača i sastava na čijoj muzici su odrastale generacije.

"Ovo je samo jedan mali isječak iz dokumentarca o meni i Vatrenom poljupcu, koji radi Miroslav Čigoja (Čigoja production), najveći fan mog lika i djela", poručio je Vukašinović na Facebooku.

Milić Vukašinović je grupu Vatreni poljubac osnovao u oktobru 1977. godine, vremenu kada je htio da svira teški rock i pjeva o ljubavi i strasti. Pjesme "Doktor za rokenrol" i "Tvoje usne su bile moj najdraži dar" postale su sastavni dio svih lista najslušanijih melodija. Upravo o tom vremenu govori se i u dokumentarcu.

"Svirao sam s Bijelim dugmetom i Indexima samo da imam za hljeba, da ne moram tražiti novac od roditelja", prisjeća se u dokumentarcu Milić.