Velike zvijezde
15

Pogledajte fotografije iz filma "Don't Look Up": Vrh Hollywooda na jednom mjestu

L. K.
Foto: Entertainment Weekly
Foto: Entertainment Weekly
Prve fotografije iz filma "Don't Look Up" reditelja Adama McKayja upravo su predstavljene javnosti, a najavljeno je i da će ovo ostvarenje svjetlo dana ugledati već krajem ove godine.

Posebnu pažnju privlači sjajna glumačka postava: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Tyler Perry, Kid Cudi, Chris Evans i Ariana Grande.

McKay je za Entertainment Weekly (EW) ispričao kako je prva osoba koju je zaposlio bila Lawrence, s kojom se i privatno druži već nekoliko godina. Napisao je ulogu za nju, a zatim se posvetio potrazi za ostalim članovima glumačke ekipe.

"DiCaprio je isprva bio veoma zainteresovan za ulogu, ali je s pojavom pandemije koronavirusa proces snimanja značajno usporen. Iskoristili smo taj vremenski period kako bismo pričali o scenariju i radili na njegovoj ulozi. Izuzetno je inteligentan, zna mnogo toga o filmovima, izučavao je historiju svjetske kinematografije, razumije kako funkcionišu likovi i kako treba raditi s njima... Kompletan proces je bio vrlo interesantan i ugodan", rekao je McKay.

DiCaprio (Dr. Randall Mindy) i Lawrence (Kate Dibiasky) tumače astronome, dok Streep glumi američku predsjednicu Janie Orlean. Ulogu njenog sina Jasona tumačit će Jonah Hill.

Radnja filma prati naučnike Dibiasky i Mindy koji prate meteor koji se približava planeti Zemlji. Nakon što uspiju izračunati kako će u njenu površinu udariti za šest mjeseci, pokušavaju upozoriti stanovništvo i vlasti, ali nailaze na ismijavanje i ignoriranje.

Film će u kinima biti prikazan već 10. decembra 2021. godine.