Osam prijavljenih radova
0

Podržite bh. kandidate za Jameson Empire Awards 2013.

Klix.ba
Nakon više od mjesec dana traganja za najkreativnijim jednominutnim filmom, vrijeme za prijavu vaših kratkih rimejkova za Jameson Empire Awards "Done in 60 Seconds" 2013. je završeno.

Za učešće je bilo potrebno da se jedno cijelo djelo filmskih stvaralaca pročisti do čiste suštine i stavi u vremenski okvir ne duži od govorne scene u akcijskom blockbusteru.

Prijavljeno je osam radova od kojih će se pet uz pomoć vaših glasova na Facebook stranici naći u velikom finalu u kojem će stručni žiri izabrati najboljeg. Pobjednik će predstavljati BiH na velikoj dodjeli Jameson Empire Awards 24. marta 2013. u Londonu.

Ovogodišnji kandidati su svoju kreativnost pokazali kroz zanimljive blockbustere koje možete pogledati na Facebook stranici.

Damir Nikšic svoju kreativnost pokazao je kroz film "Out of Time", Nedim Osmanović kroz 60 sekundi pokazao nam je svoju verziju filma "Don't Be a Menace", Esmir Prlja snimio je svoj kratki rimejk na temu filma "Mad Max", Lana Mihailovic svoje ideje pokazala nam je kroz film "Ameli", Dijana Druškić snimila je svoju kreativnu verziju filma "Ted", Nihad Spahić svoju jednominutnu kreativnost pokazao je kroz film "Fight Club", Ismar Vejzović na kreativan i zanimljiv način dočarao nam je film "Paranormal Activity" i Kristijan Dumančić svoju kretivnost i strast za filmom pokazao je kroz poznati blockbuster "Hangover".

Podržite kreativne kandidate i omogućite jednom od njih da otputuje na prestižni filmski festival Jameson Empire Awards u Londonu i prošeta rame uz rame sa poznatim redateljima i filmskim zvijezdama zajedno sa predstavnicima iz 16 zemalja svijeta. Glasajte za rad koji vam se najviše sviđa.

Svoju priliku da glasate i podržite kandidate imate do 10.februara nakon čega će biti upriličeno prikazivanje pet radova sa najvećim brojem glasova.

Bosanskohercegovačkog predstavnika/cu Jameson Empire Awards "Done in 60 Seconds" 2013. će odabrati stručni žiri u sastavu Elmir Jukić, Vildana Drljević, Saša Hajduković, Emir Pekmez i Almir Tucaković tokom prigodnog programa koji će biti održan polovinom marta u Art kinu Kriterion.