Film/TV
0

Počinje DVD distribucija "Snijega"

Sarajevo-x.com
Više od godinu dana nakon premijere u Cannesu, koja je rezultirala nagradom Grand Prix Sedmice kritike, igrani film "Snijeg", rediteljice i scenaristice Aide Begić i producentice i koscenaristice Elme Tataragić može se naći u slobodnoj prodaji u Bosni i Hercegovini.

Film, producentske kuće Mamafilm, koji je u prethodnih godinu dana učestvovao na više od 50 eminentnih svjetskih festivala i osvojio 21 nagradu, distribuira Tropik Film & Video, a već od danas svi zainteresirani će ga moći naći kako u većim tržnim centrima, prodavnicama Tropika, tako i u trafikama u svojim naseljima.

Nakon kino distribucija u kojoj je film pogledalo 70.000 građana naše zemlje, distribucija DVD-a će omogućiti gledanje i onima koji nisu imali priliku pogledati ga do sada i onima koji su ga već zavoljeli i žele ga imati u svojoj kolekciji.

Film će se ponovo prikazati na Sarajevo Film Festivalu u okviru 4. Bosanskohercegovačkog nacionalnog filmskog festivala u organizaciji Udruženja filmskih radnika BiH od 14. do 18. avgusta, saopšteno je iz Mamafilma.