|

Početak prikazivanja francuske komedije "Ljubav je u zraku"

Početak prikazivanja francuske komedije "Ljubav je u zraku"
0
F
FENA
20.12.2006. u 11:55
0
komentara
0

dijeljenja
Početak prikazivanja francuske komedije "Ljubav je u zraku"
Od 21. 12. u sarajevskom kinu Unitic u terminu od 18:00 počinje prikazivanje filma "Ljubav je u zraku". Redatelj ovog filma je mladi i vrlo talentirani Rémi Bezançon čiji je posljednji kratki film "Paraboles" osvojio mnoštvo nagrada na festivalima širom Europe.
Film "Ljubav je u zraku" prati Yanna Kerbeca koji se kao 30-godišnjak bavi testiranjem pilotskih vještina u ekstremnim uslovima na simulatorima letenja. Ali Yann ima i veliki problem: posjeduje ogroman strah od letenja koji ga je u mladosti spriječio da slijedi ženu svojih snova. I sada, u svom unutrašnjem ratu da dokaže vazduhoplovnu bezbjednost i drhtave spremnosti da dokaže svoju ljubav, on je na životnoj raskrsnici - ili će prevazići svoje strahove i prihvatiti da odraste ili će nastaviti svoj život u toj stalnoj borbi.

Film se dotiče problema “tridesetogodišnjaka” koji se suočavaju sa činjenicom da su dani “ludosti” prošli I da se trebaju posvetiti urednijem I mirnijem životu. Ali uprkos ozbiljnoj tematici ovaj film je u potpunosti odlična, satirična, komedija. U filmu glume dvije najveće francuske, filmske mlade zvijezde: Marion Kotijar koju znamo iz francuskog blockbustera „Zaruke su trajale dugo” , Tim Burtonove „Krupne ribe” i sva tri dijela hit komedije „Taxi” dok Yanna glumi Vensan Elbaz koji se proslaovio filmom „See how they run”. Ova odlična glumačka ekipa uz mladog, nadarenog redatelja čine „Ljubav je u zraku” sjajnom komedijom francuske kinematografije.

Pored ovog filma će se, u terminu od 20:30, i dalje prikazivati srbijanska komedija “Sedam i po”

U kinu Una u Bihaću čekaju nas brojna iznenađenja, od 21.12. stiže nam ekraniziracija veoma popularnog bestselera „Parfem-povjest jednog ubojice”, knjige koja je prodata u više od 12 miliona primjeraka i prevedena je na 42 jezika. Takođe, bihaćka publika će moći uživati u odličnom filmskom ostvarenju „Čuvari mora“ u kojem glavne uloge tumače Ashton Kutcher i Kevin Costner, te već proslavljenom „Casino Royal“, filmu o samim počecima svjetski poznatog agenta 007. Za najmlađu publiku u Bihaću, kino Una prikazuje vikendom, u prijepodnevnim terminima, animirane filmove : „Knjiga o džungli 2“, „Madagaskar“ te „Upomoć ja sam ribica“.

Tuzlanskoj publici kino Art od 21.12. donosi najnoviji film srbijanske produkcije, riječ je o filmu „Guča“ Dušana Milića koji, inspirisan Šekspirovim tragičnim Romeom i Julijom, na zanimljiv način prikazuje fenomen najvećeg okupljanja trubača Istočne Evrope u Guči na jugu Srbije. Film se može pogledati u terminu od 18h 00, a u terminu od 20h 30. na repertoaru ovog kina će se takođe od 21. 12. naći naučno-fantastični triler Alfonsa Cuarona „Potomci“, gdje se Clive Owen u ulozi glavnog junaka Tea, bori za opstanak ljudske populacije na planeti Zemlji.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.