Film/TV
0

Početak prikazivanja francuske komedije "Ljubav je u zraku"

FENA
Od 21. 12. u sarajevskom kinu Unitic u terminu od 18:00 počinje prikazivanje filma "Ljubav je u zraku". Redatelj ovog filma je mladi i vrlo talentirani Rémi Bezançon čiji je posljednji kratki film "Paraboles" osvojio mnoštvo nagrada na festivalima širom Europe.

Film "Ljubav je u zraku" prati Yanna Kerbeca koji se kao 30-godišnjak bavi testiranjem pilotskih vještina u ekstremnim uslovima na simulatorima letenja. Ali Yann ima i veliki problem: posjeduje ogroman strah od letenja koji ga je u mladosti spriječio da slijedi ženu svojih snova. I sada, u svom unutrašnjem ratu da dokaže vazduhoplovnu bezbjednost i drhtave spremnosti da dokaže svoju ljubav, on je na životnoj raskrsnici - ili će prevazići svoje strahove i prihvatiti da odraste ili će nastaviti svoj život u toj stalnoj borbi.

Film se dotiče problema “tridesetogodišnjaka” koji se suočavaju sa činjenicom da su dani “ludosti” prošli I da se trebaju posvetiti urednijem I mirnijem životu. Ali uprkos ozbiljnoj tematici ovaj film je u potpunosti odlična, satirična, komedija. U filmu glume dvije najveće francuske, filmske mlade zvijezde: Marion Kotijar koju znamo iz francuskog blockbustera „Zaruke su trajale dugo” , Tim Burtonove „Krupne ribe” i sva tri dijela hit komedije „Taxi” dok Yanna glumi Vensan Elbaz koji se proslaovio filmom „See how they run”. Ova odlična glumačka ekipa uz mladog, nadarenog redatelja čine „Ljubav je u zraku” sjajnom komedijom francuske kinematografije.

Pored ovog filma će se, u terminu od 20:30, i dalje prikazivati srbijanska komedija “Sedam i po”

U kinu Una u Bihaću čekaju nas brojna iznenađenja, od 21.12. stiže nam ekraniziracija veoma popularnog bestselera „Parfem-povjest jednog ubojice”, knjige koja je prodata u više od 12 miliona primjeraka i prevedena je na 42 jezika. Takođe, bihaćka publika će moći uživati u odličnom filmskom ostvarenju „Čuvari mora“ u kojem glavne uloge tumače Ashton Kutcher i Kevin Costner, te već proslavljenom „Casino Royal“, filmu o samim počecima svjetski poznatog agenta 007. Za najmlađu publiku u Bihaću, kino Una prikazuje vikendom, u prijepodnevnim terminima, animirane filmove : „Knjiga o džungli 2“, „Madagaskar“ te „Upomoć ja sam ribica“.

Tuzlanskoj publici kino Art od 21.12. donosi najnoviji film srbijanske produkcije, riječ je o filmu „Guča“ Dušana Milića koji, inspirisan Šekspirovim tragičnim Romeom i Julijom, na zanimljiv način prikazuje fenomen najvećeg okupljanja trubača Istočne Evrope u Guči na jugu Srbije. Film se može pogledati u terminu od 18h 00, a u terminu od 20h 30. na repertoaru ovog kina će se takođe od 21. 12. naći naučno-fantastični triler Alfonsa Cuarona „Potomci“, gdje se Clive Owen u ulozi glavnog junaka Tea, bori za opstanak ljudske populacije na planeti Zemlji.