{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Početak prikazivanja filma "Transporter 2"

S
17.1.2006. u 12:37
0
0
Početak prikazivanja filma "Transporter 2"
0
Početak prikazivanja filma "Transporter 2"
Novu sezonu filmske distribucije u sarajevskom kinu UNITIC Art Company nastavlja 19. januara sa otvaranjem akcionog spektakla “Transporter 2”.
Riječ je o nastavku akcionog hita iz 2002. godine u kojem je po prvi put na velikom ekranu sjajni britanski glumac Džejson Statham oživio profesionalnog vozača i bivšeg pripadnika specijalnih jedinica koji ima vlastiti način istjerivanja pravde. Junak kultnih akcionih komedija Gaja Ričija “Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške” i “Zdrpi i briši” ponovo se vraća ulozi akcionog junaka novog milenija u nastavku “Transporter 2” koga, kao i original, prema scenariju velikog Luka Besona režira mladi francuski autor Luis Leterier. Pored karizmatičnog Stathama u filmu koji naprosto pršti od scena borbi, automobilskih potjera i eksplozija ovaj put se pojavljuju njegov stari saradnik iz hita „Zdrpi i briši“ Džejson Fleming, italijanski glumac Alesandro Gasman, te super modeli Amber Valleta i Kejt Nauta.

Radnja filma „Transporter 2“ nalazi profesionalnog vozača Franka Martina u Miamiju, gdje privremeno zamjenjuje kolegu kao šofer tvorca politike za borbu vlade protiv narkotika i njegove obitelji. Dječak iz obitelji označen je od strane mafije za otmicu, a Frank iznenada postaje umješan kako bi zaštitio mališana i istjerao otmičare pred lice pravde...

„Transporter 2“ prikazivaće se na redovnom repertoaru kina UNITIC od 19. januara do 01.februara u redovnim terminima od 18:00 i 20:30 sati, dok će urnebesna komedija „Potjera za Srećkom“ preći na prikazivanje u kino TESLA u termine od 18:00 i 20:00 sati, te u Tuzlu u kino ART gdje će se prikazivati od 19. do 25. januara u terminima od 18:00 i 20:30 sati. U istom periodu u okviru dječijeg vikend programa 21. i 22. januara u terminima od 11:00 i 14:00 sati svi mališani i njihovi roditelji u kinu ART mogu pogledati sjajni animirani film studija Walt Disney „Pobuna na farmi“ koji je sinhornizovan na Hrvatski pa ga mogu gledati i najmlađi gledatelji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: