Film/TV
0

Početak prikazivanja filma "Torque"

Sarajevo-X
Issa film i Art Company od 18. marta nastavljaju novu filmsku sezonu u kinu Apolo sa prikazivanjem akcionog spektakla "Torque".

U pitanju je visokooktanski film mladog američkog reditelja Džozefa Šulca koji nastavlja trend započet akcionim serijalom "Brzi i žestoki" samo radnju prebacuje na dva točka.

U filmu koji obiluje scenama motociklističkih potjera i eksplozijama, ljepoticama i opasnim momcima naslovnu ulogu igra mladi junak Martin Henderson, junak hita "Krug", a tu su i poznati reper glumac Ice Cube i nova egzotična ljepotica Monet Mazur.

Film je radnjom smješten u nemilosrdni svijet motociklističkih utrka, a pokazuje šta se dešava sa dugogodišnjim vozačem Kerijem Fordom kada mu biva namješteno ubistvo Treja Valasa, vođe Mašine, najozloglašenije i najopasnije motociklističke bande u Americi. Ubistvo je namjestio njegov dugogodišnji rival Henri, pa Keri zajedno sa svojim prijateljima biva prinuđen krenuti u brzi bijeg, dok su mu i Trej sa svojom bandom i agenti FBI-a za petama i pritom probati očistiti svoje ukaljano ime u svijetu koji ne zna opraštati za počinjene pogreške...

Film "Torque" prikazivaće se u kinu Apolo u redovnim terminima od 18:00 i 20:00 sati.