Film/TV
0

Početak prikazivanja filma "Redatelj vjenčanja" u kinu Unitic

Sarajevo-x.com
Scena iz filma "Redatelj vjenčanja"
Scena iz filma "Redatelj vjenčanja"
Sarajevska publika će imati priliku pogledati film "Redatelj vjenčanja" na repertoaru kina Unitic, od 03.05. u terminima od 18:00 i 20:30 sati.

Ovo je priča o redatelju Francu koji bježeći od svojih obiteljskih problema pristaje da snimi film u malom seocetu na Siciliji. Međutim tamo otkriva jedan novi svijet prepun živopisnih likova i upoznaje ženu zbog koje je spreman sve da napravi!

Sicilija sa svim svojim prirodnim ljepotama neponovljivim morskim plavetnilom ali i arhaičnih mitoloških motiva poslužila je kao najbolji izbor za ekranizaciju ove čarobne buntovno ljubavne priče!

Redatelj Marco Bellocchio uspio je na jedinstven način napraviti ljubavnu priču temeljenu na vječnoj borbi ljubavi protiv predrasuda i tradicionalnih pravila male sredine!

Kritika koja možda najbolje opisuje film je ona "Varietya”: ”Bellocchio daje filmu predivan izgled koji podsjeća na snove i bajke... Ošamućujući predjeli Sicilije povezani su zajedno da prikažu otok kao mjesto između utvrđenih stereotipa i mitologije.”