{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Početak prikazivanja filma „Producenti“

S
7.6.2006. u 13:19
0
0
Početak prikazivanja filma „Producenti“
0
Početak prikazivanja filma „Producenti“
Scena iz filma
Tokom održavanja velike ljetne filmske sezone Blockbuster 2006 i istovremenog prikazivanja dva najgledanija filma 2006.godine „Da Vinči kod“ i „X-Men: Posljednja odbrana“, Art Company nastavlja redovnu distrubuciju u domaćim kinima. Tako će se od 08. juna na redovnom repertoaru kina Imperijal naći sjajna mjuzikl komedija „Producenti“.
U pitanju je moderni rimejk filmskog klasika legendarnog Mela Bruksa iz 1968.godine, te obrada istoimenog mjuzikla koji je postao jedna od najgledanijih predstava modernog Brodveja i osvajač bezbrojnih nagrada Tony, koje su pozorišni pandan Oskara. Ovaj put u ulozi producenta, Mel Bruks je okupio ekipu koja stoji iza hit predstave, rediteljku Sjuzan Stroman te u naslovnim ulogama sjajne komičare Nejtana Lejna, čovjeka koji je posudio svoj glas u bezbroj hit animiranih filmova te Metju Broderika, junaka nedavne hit komedije „Žene Stepforda“. Pored Tonijima nagrađenog dvojca u glavnoj ženskoj ulozi gledamo glavnu junakinju hit serijala „Kill Bill“ Umu Turman i još jednog trenutno vrlo popularnog komičara Vila Ferela, protagonistu hitova „Vilenjak“ i „Stara škola“.
Radnja filma „Producenti“ dešava se 1959.godine, a vrti se oko propalog brodvjeskog producenta Maksa Bialistoka i neurotičnog računovođe Lea Bluma. Oni počinju produkciju mjuzikla pod nazivom „Proljeće za Hitlera“ koga je napisao odbjegli Nacista Franc Libken a za režiju uzimaju beskrajno rasipnog Rodžera De Brisa sa ciljem da sa propašću predstave ostvare veliki profit. Oni kao glavnu glumicu unajmljuju propalu švedsku ljepoticu Ullu i za zadovoljstvom počinju čekati premijeru trljajući ruke....
„Producenti“ će se prikazivati u kinu Imperijal u terminima od 18:00 i 20:30 od 08. do 14 juna. Sa druge strane, velika ljetna filmska sezona Blockbuster 2006 ide dalje. SF spektakl „X-Men: Posljednja obrana“, koji je na američkim kino blagajnama u proteklih 10 dana ostvario zaradu od nevjerovatnih 175 miliona dolara iz kina Imperijal prelazi na prikazivanje u kino UNITIC gdje će se u narednih 7 dana prikazivati u terminima od 18:00 i 20:30 kao i u kinu ART u Tuzli i kinu UNA u Bihaću dok „Da Vinči Kod“ pored prijkazivanja u kinu Apolo u terminima od17:00 i 20:00 sati od ove sedmice kreće sa prikazivanjem u kinu Zenica u Zenici u terminima od 17:00 i 20:00 sati te u kinu VF u Lukavcu.
Kino UNA pored BH kandidata za Oskara 2006.godine, sjajnog dokumentarnog filma Nedžada Begovića „Sasvim lično“ ove sedmice donosi BH premijere modernog rimejka hit horora „Magla“ i urnebesne komedije „Film za upucavanje“ te sinhronizovane animirane klasike studija Walt Disney „Legenda o medvjedu“ i „Bambi 2“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: