Film/TV
0

Početak prikazivanja filma "Osmijeh Mona Lise"

Klix.ba
Od 12. februara Art Company nastavlja izuzetno dinamičnu filmsku sezonu u sarajevskim kino dvoranama otvaranjem nove romantične komedije "Osmijeh Mona Lise".

Od 12. februara Art Company nastavlja izuzetno dinamičnu filmsku sezonu u sarajevskim kino dvoranama otvaranjem nove romantične komedije "Osmijeh Mona Lise".

Najnoviji rediteljski uradak sjajnog britanskog autora Majka Njuvela koji se u proteklih desetak godina u svijetu proslavio sa mega hitovima »Četiri vjenčanja i sprovod« i »Doni Brasko« okarakterisan je kao ženska varijanta kultne drame Pitera Vira »Društvo mrtvih pjesnika«, a u naslovnnoj ulozi predstavlja najveću glumicu Holivuda i jednu od najmoćnijih žena američke filmske industrije Džuliju Roberts. Pored osvajačice Oskara za film »Erin Brokovič« u filmu koji predstavlja priču o emancipaciji žena u konzervativnom američkom društvu 50-tih pojavljuju se neke od njenih nasljednica u Holivudu, junakinja »Spajdermen« Kirsten Dunst, zvijezda hita »Sačuvaj posljednji ples« Džulija Stajls i talentovana Megi Gilenhal.

Džulija Roberts u filmu »Osmijeh Mona Lise« koji je radnjom smješten u 1953.godinu igra Ketrin Vatson, slobodoumnu djevojku koja poslije završetka studija na prestižnom univerzitetu UCLA dobija profesorski posao na vrhunskom ženskom internatskom koledžu Velesli. Studentice elitne ustanove koje su većinom iz najutjecajnijih američkih obitelji podjeljene su između socijalnih nepravdi vremena i težnja za intelektualnom slobodom a Ketrin Vatson je ta koja će ih odvesti do ostvarenja svih njihovih želja...

Film «Osmijeh Mona Lise» prikazivaće se od 12. februara na redovnom repertoaru kina Imperijal svaki dan od 18:00 i 20:15 sati.