Film/TV
0

Početak prikazivanja filma "Ledeno doba 2"

Art Company/Sarajevo-x.com
Od 13. aprila na redovni repertoar bosanskohercegovačkih kina Art Company donosi do sada najgledaniji film u 2006.godini, urnebesnu animiranu komediju "Ledeno doba 2".

Riječ je o nastavku animiranog mega hita iz 2002. godine koji je samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od preko 180 miliona dolara. Autori originalnog filma Kris Vedž i Karlos Saldanha ponovo su iza kamere dok glavne karaktere mamuta Manija, lasicu Sida i sabljastog tigra Diega oživljavaju junak popularne TV serije „Svi vole Rejmonda“ Rej Romano, u animiranim filmovima redovno zastupljeni Džon Leguizamo i odlični akter još jedne popularne TV serije „Posao“ Denis Liri. Od novopridošlica u glumačkoj ekipi najpoznatiji su afroamerička zvijezda Kvin Latifah, junak hit serijala „Američka Pita“ Šon Vilijam Skot i popularni TV voditelj Džej Leno. Sjajna priča, fantastična animacija i odlična glumačka ekipa doprinijeli su da „Ledeno doba 2“ prije dvije sedmice na američkim kino blagajnama ostvari najbolje martovsko otvaranje svih vremena sa 70 miliona dolara u prva tri dana prikazivanja te u prvih 15 dana napravi fantastični total od 116 miliona dolara. U avanturama omiljenih animiranih likova moći će uživati i najmlađi gledatelji u Bosni i hercegovini pošto je film sinhronizovan na hrvatski jezik a glasove nekim od glavnih karaktera posuđuju Tarik Filipović i Edo Maajka.
Radnja nastavka dešava se pred kraj ledenog doba, a životinje su oduševljene svojim novim svijetom koji nastaje topljenjem leda. Mani Sid i Dijego uče da otopljavanje ima jednu veliku negativnu stranu: veliki glečer samo što se nije raspao, prijeteći cijeloj dolini. Jedina šansa za opstanak leži u bijegu na njen drugi kraj. Tako naša tri heroja, zajedno sa mamuticom Elie i njena dva „brata“ – oposumima Krešom i Edijem – kreću na putovanje preko sve više opasnog krajolika prema svom spasu....

"Ledeno doba 2" će svoju simultanu BH premijeru doživjeti u kinu UNITIC u Sarajevu i kinu UNA u Bihaću 13. aprila u 19:00 sati.

Ulaznice za premijeru i projekciju od 20:30 u Sarajevu zainteresovani mogu na dan projekcije kupiti na recepciji poslovnog Centra UNITIC dok ulaznice za projekcije u kinu UNA svi zainteresovani mogu rezervisati na tel: 037 220 169. Nakon premijere „Ledeno doba 2“ će se prikazivati na repertoaru kina UNITIC u terminima od 18:00 i 20:30 od 26. aprila te u kinu UNA u naredne tri sedmice. Svakom 50-tom gledatelju u kinu UNA svijetski partner filma „Kellog's“ poklanja paket sa pahuljicama u kojima su figurice „Ledeno doba 2“.

U kinu ART u Tuzli i ove sedmice na repertoaru boravi sjajna komedija Rajka Grlića "Karaula".