Film/TV
0

Početak prikazivanja filma Egzorcizam Emily Rose

Sarajevo-x.com | Art Company
Novu sezonu filmske distribucije u sarajevskom kinu UNITIC, Art Company nastavlja 2. februara sa sudskim horor trilerom "Egzorcizam Emily Rose".

U pitanju je projekat mladog američkog reditelja Skota Deriksona koji donosi osvježenje u uvijek popularni žanr horor trilera sa pričom koja je zasnovana na istinitim događajima. Derikson je na filmu u kojem je radio i kao koscenarista na velikom ekranu spojio izvanredni glumački par kojeg čine Laura Linej, za Oskara nekoliko puta nominovana glumica i junakinja kritičarskih favorita “Računaj na mene”, “Kinsey” i “Mistična rijeka”, te britanski veteran Tom Vilkinson, koji se pored bezbroj nagrada za hit komediju “Skidajte se do kraja” okitio i nominacijom za Oskara za dramu “Spavača soba”. Ostatak glumačke ekipe filma, koji je protekle jeseni napravio veliko iznenađenje na američkim kino blagajnama sa zaradom do 75 miliona dolara čine mlada ljepotica Dženifer Karpenter, Kolm Feore, glavni negativac hita “Ridikove hronike” i Skot Kembel, junak kritičarskog favorita “Rodger Dodger”.

Radnja filma počinje tako što mlada djevojka umire pod paskom sveštenika iz njene parohije. Nakon zavšetka studija, Emily je je bila ubjeđena da je njeno tijelo zaposjeo zao duh. Nakon što je klasična medicina prestala djelovati, ona se okrenula vjeri. Pod njegom sveštenika nesretna djevojka umire, a on završava na optuženičkoj klupi radi njene smrti. Njega predstavlja ambiciozna i posvećena odvjetnica koja ne vjeruje u Boga. To je priča o Emily Rose, koju pričaju akteri na suđenju i sveštenik koji ju je posmatrao tokom zaposjednutosti.

"Egzorcizam Emily Rose" prikazivaće se na redovnom repertoaru kina UNITIC od 02. do 15. februara, u redovnim terminima od 18:00 i 20:30 sati. Akcioni spektakl „Transporter 2“ iz kina UNITIC od 02.do do 08. februara prelazi na prikazivanje u kino ART u Tuzli u terminu od 20:30 sati. U isto vrijeme će se u terminu od 18:00 sati prikazivati dječiji avanturistički spektakl Roberta Rodrigeza "Avantura Shark Boy i Lava Girl u 3D" u čijoj će 3D tehnologiji uz pomoć specijalnih 3D naočala moći uživati u mališani i njihovi roditelji u okviru Dječijeg Vikend programa subotom i nedjeljom u terminima od 11:00 i 14:00 sati.