{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Početak prikazivanja filma „Crni Gruja i kamen mudrosti” u sarajevskom kinu Unitic

S
20.3.2007. u 10:29
0
0
Početak prikazivanja filma „Crni Gruja i kamen mudrosti” u sarajevskom kinu Unitic
0
Početak prikazivanja filma „Crni Gruja i kamen mudrosti” u sarajevskom kinu Unitic
Od 22. 03. u sarajevskom kinu Unitic počinje prikazivanje filma Crni Gruja i kamen mudrosti, filma kojeg je u kinima naših istočnih susjeda pogledalo preko 120.000 gledalaca, filma koji je svojim ironičnim humorom i sarkazmom podijelio srbijansku publiku na dva tabora.
Sve je počelo televizijskim serijalom "Crni Gruja" koji je postao jedan od najhrabrijih, najpoštenijih i najuspješnijih projekata nezavisne televizijske produkcije u domenu igranog televizijskog programa. Ova izuzetno gledana i bezbroj puta reprizirana serija stvorila je autentični TV brend "Crni Gruja" i veliki broj obožavalaca u Srbiji.

Iako je Crni Gruja izmišljen lik, u filmu on živi i radi sa mnogobrojnim stvarnim i epskim likovima sa početka XIX vijeka, koji su prikazani na jedan vedar, netradicionalan način.

Ono što filmu daje posebnu veličinu jeste zvjezdana glumačka ekipa koju je iskupio redatelj Marko Marinković, na čelu sa Nenadom Jezdićom kao Crnim Grujom, Nikolom Kojom kao Karađorđem, Petrom Božovićem kao Sultanom i Borisom Milivojevićem kao Boletom. Pored njih tu su još i Zoran Cvijanović, Marinko Madžgalj, Dragan Jovanović, Dušanka Stojanović, Danijela Mihajlović, Tanja Bokan, te kao specijalni gosti, tj strani pregovarači Dragan Nikolić, Dragan Bjelogrlić i Voja Brajković.

Radnja filma je smještena u XIX vijek, u vrijeme dok je turska imperija spremala vojni odgovor na ustanak Srba i dok su svakodnevno rasli konflikti oko vlasti između Karađorđa i narodnih prvaka. Od najveće važnosti je bilo povući prave poteze, a za to je potrebna mudrost. Uz pomoć vračare Karađorđe saznaje da, po legendi, negdje u brdima postoji kamen mudrosti, od kojeg, kada tri puta udariš glavom od njega, postaneš mudriji. Zato angažuje svog rođaka Crnog Gruju, da mu pronađe taj čudotvorni kamen. Crni Gruja nalazi kamen i, uvjeren da se od njega stvarno postaje mudriji, odlučuje, naravno, da napravi biznis. Kako se stvari dalje odvijaju, kamen zaista donosi mnogo koristi, ali i neočekivane obrte..

Ovu fenomenalnu komediju sarajevska publika će imati priliku da gleda u kinu Unitic od 22.03. u terminima od 18:00 i 20:30!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: