Film/TV
0

Početak distribucije filmova "Povratak Supermena" i "Brda imaju oči"

Sarajevo-x.com / Art Company
Art Company i Isa Film i Video nastavljaju novu filmsku sezonu na repertoaru sarajevskih kina sa distribucijom dva nova ostvarenja.

Kino UNITIC od 28. septembra sa distribucijom jednog od najočekivanijih filmova 2006.godine, stripovskim spektaklom „Povratak Supermena“. Četvrta filmska adaptacija jednog od najpopularnijih stripova svih vremena o čovjeku od čelika koji svoj identitet krije pod maskom novinara Klarka Kenta djelo je sjajnog reditelja Brajana Singera, koji je radi njega napustio drugi popularni stripovski serijal „X-Men“. Nakon duge potrage Singer je za ulogu super junaka u crvenom plaštu izabrao mladog američkog glumca Brendona Routa, koji je do sada uglavnom radio na televiziji, u ulozi novinarke Luis Lejn pojavljuje se mlada ljepotica Kejt Bosvort dok u ulozi glavnog negativca Leksa Lutora ovaj put gledamo dobitnika Oskara Kevina Spejsija, koji je već radio sa Singerom na kultnom klasiku „Privedite osumnjičene“. Odlična ekipa, dobra priča i specijalni efekti najnovije generacije doprinijeli su da „Povratak Supermena“ samo na američkim kino blagajnama ostvari zaradu od gotovo 200 miliona dolara.

Nakon borbe sa Generalom Zodom i njegovom bandom Kriptonskih super zločinaca, Superman misteriozno nestaje punih šest godina. Nakon potrage za još preživjelih sa Kriptona i nakon neuspjeha, Superman se vraća u Metropolis kako bi ponovo preuzeo identitet Clark Kenta. Po povratku, on otkriva da je Lois Lane u vezi i da ima sina. On takođe otkriva da je Metropolis naučio živjeti bez njega, što čini da izgubi motivaciju za zaštitu nevinih. Da bi stravi bile gore, njegov stari neprijatelj Lex Luthor smislio je plan za poraz Čovjeka od čelika, jednom zauvjek. Superman sada mora probleme ostaviti po strani kako bi zaštitio izgubljenu ljubav i grad koji je izgubio vjeru u njega....

Sa druge strane, kino IMPERIJAL od 28. septembra donosi hit horor „Brda imaju Oči“. U pitanju je moderni rimejk klasika Vesa Krejvena iz 1977.godine kojeg rediteljski potpisuje mladi francuski autor Aleksandar Aja dok u naslovnim ulogama gledamo Arona Sanforda, junaka serijala „X-Men“ i Emili De Ravin, koja se proslavila ulogom u seriji „Izgubljeni“.

Priča filma „Brda imaju oči“ govori o obitelji Karter, idiličnoj američkoj porodici koja putuje preko jugozapadom Amerike. Ali njihov put skreće u područje koje je zatvoreno za javnost, ali što je još važnije, od društva. Predio originalno korišten od strane američke vlade za nuklearna testiranja trebao je biti ispražnjen, a nije. Nakon kvara automobila, Karterovi staju u starom naselju, a ubrzo spoznaju da je u pitanju bila klopka. Nju su pripremili naseljenici koji to nisu uradili radi šale, već su spremni počiniti gnusni masakr....

„Povratak Supermena“ će se prikazivati u kinu UNITIC u terminima od 17:30 i 20:30 do 12. oktobra, dok će horor „Brda imaju oči“ boraviti na repertoaru kina IMPERIJAL do 04. oktobra u terminima od 18:00 i 20:15. Nakon završetka prikazivanja „Povratka Supermena“ na repertoar kina ART u Tuzli stiže hit horor „Omen 666“ do će kino UNA ljubiteljima filma ponuditi zabavu za sve generacije sa sinhronizovanom dječijom komedijom „Garfild 2“, akcionim spektaklom „Paklene ulice: Trka kroz Tokio“, romantičnom komedijom „Razlaz“ i sjajnim dječijim filmom „Ukrcavajte se!“.