Film/TV
0

Početak distribucije filma "Tjelesna straža"

Art Company
Nakon vrlo uspješnog prikazivanja urnebesne komedije Radivoja Andrića "Kad porastem biću Kengur" koju je samo u Sarajevu vidjelo preko 8.000 gledalaca, jesenju filmsku sezonu u kinu Apolo Art Company nastavlja sa još jednim izuzetnim filmskim ostvarenjem, akcionim trilerom "Man on Fire" (Tjelesna straža).

U pitanju je novo rediteljsko ostvarenje holivudskog majstora žanra Tonija Skota, koji se u proteklih 20 godina dokazao sa mega hitovima „Top Gun“, „Prava ljubav“, „Državni neprijatelj“, a sada nam u visokostilizovanom filmu u naslovnoj ulozi predstavlja dvostrukog dobitnika Oskara i najboljeg afroameričkog glumca Holivuda Denzela Vašingtona. Svijež nakon osvajanja drugog Oskara za naslovnu ulogu u još jednom akcionom trileru „Dan Obuke“, Vašington još jednom pokazuje zašto je jedan od najtraženijih glumaca američke filmske industrije, a ovaj put mu na ekranu društvo pravi novo holivudsko čudo od djeteta Dakota Faning, koja je već osvojila publiku u hitovima „Mačak: Ne diraj mu šešir“ i „Znakovi“. Pored udarnog para u sporednim ulogama u filmu koji je ljetos na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od preko 80 miliona dolara pojavljuju se latinoamerički pop star Mark Entoni i legendarni Kristofer Voken.

U filmu „Tjelesna straža“ Vašington igra Krizija, bivšeg operativca CIA-e koji se pomirio sa životom. Stari prijatelj mu pronalazi posao u Meksiku, a zadatak mu je čuvati Pitu Ramos, kćerku bogatog industrijalca. Isprva hladan, Krizi se vrlo brzo blisko veže uz djevojčicu ali idili prekida napad u kojem on biva ranjen, a ona oteta. Lud od bijesa, Krizi kreće u ubilački pohod na kojem će stradati svi koji su krivi za njenu otmicu...

Film “Tjelesna straža” prikazivaće se u kinu Apolo od 2. do 18. novembra u redovnim terminima od 18:00 i 20:30 sat, a nakon toga na repertoar Apola stiže stripovski spektakl “Catwoman” (Žena mačak) sa još jednom afroameričkom zvijezdom i dobitnicom Oskara Hejl Beri.