Film/TV
0

Početak distribucije filma "Mrak komadi"

Sarajevo-X
Radi promjene termina distribucije filma “Polar Express”, Art Company nastavlja sa distribucijom SF Spektakla “Alien protiv Predatora” u kinu Apolo od 16. do 20. decembra u redovnim terminima od 18:00 i 20:00 sati, a nakon toga na repertoar stiže urenebesna komedija “Mrak komadi”.

U pitanju je novi zajednički projekat trenutno vrlo popularnog kreativnog obiteljskog trojca braće Wayans koji su se u posljednjih nekoliko godina proslavili u cijelom svijetu sa ultra popularnim serijalom horor satira “Mrak Film”. Novi projekat “Mrak komadi” rediteljski i scenaristički ponovo potpisuje nastariji brat Kinan Ajvori, za dio scenarija i jednu od uloga brine se srednji brat Šon, dok najmlađi i najsmiješniji brat Marlon donosi najveću kreativnu snagu ispred kamere sa svojim neponovljivim fizičkim sposobnostima. Kao i svi njihovi dosadašnji zajednički projekti i ovaj je našao široku populaciju gledatelja u Americi gdje je film krajem ljeta ove godine ostvario zaradu od gotovo 70 miliona dolara.

U filmu „Mrak komadi“ Šon i Marlon Vajans igraju Markusa i Kevina Kopelanda, braću koja rade kao agenti FBI-a. Otpušteni nakon jedne loše obavljene akcije, oni dobijaju drugu šansu sa zadatkom čuvanja Tifani i Britani Vilson, sestara iz visokog društva koje iznenada postaju meta kidnaperske zavjere. Djevojke dobiju male posjekotine u automobilskoj nesreći i previše su sujetne da bi posjetile veliki party u Hamptonsu. Tu braća dolaze sa čudnim riješenjem: Oni će se maskirati kao sestre Vilson i otići na party kako bi otkrili ljude iza zavjere...

Urenebesna komedija „Mrak komadi“ prikazivaće se u kinu Apolo od 21. decembra 2004. do 05. januara 2005. godine u redovnim terminima od 18:00 i 20:00 sati.