Film/TV
4

VIDEO / Početak distribucije filma "Mama" u bh. kinima

Klix.ba
Od 7. marta na repertoar bh. kina Ekran d.o.o., kao ekskluzivni zastupnik naslova iz kinodistribucije holivudskih studija Universal i Paramount, donosi najveću horor senzaciju 2013. godine, film "Mama".
Zasnovan na priznatom kratkom filmu koji je iznenadio i oduševio filmsko društvo 2008. godine, ovo je prvi dugometražni film internacionalnog reditelja reklama, Andyja Muschiettija i njegove sestre, producentice Barbare. Kratkometražni film je zaokupirao pažnju Guillerma del Tora, kultnog scenariste/reditelja/producenta, koji je producirao blizu 20 filmova, od kojih su mnogi bili djela debitanata u oblasti režije. On gleda više od stotinu kratkih filmova godišnje, a s vremena na vrijeme pronađe nešto zaista posebno. Muschiettiji su željeli stvoriti triler s natprirodnim elementima koji će prestraviti publiku i ispričati priču ne samo o monstrumu, već i o emociji koja je čudovišno izvitoperena. Zahvaljujući napetoj priči i sjajnoj glumačkoj ekipi koju pored početnica Megan Charpentier i Isabel Nelis predvode prelijepa zvijezda hitova "Zero Dark Thirty" i "Drvo života" Jessica Chastainte, junak blockbuster TV Serije "Igra prestolja" Nicolas Coster Waldau, "Mama" je do sada samo u američkim kinima inkasirala više od 70, a u svjetskim više od 100 miliona dolara.

Onog dana kad je njihov otac ubio njihovu majku, sestre Victoria i Lili su nestale nedaleko od njihovog kraja u predgrađu. Pet dugih godina, njihov stric Lucas i njegova djevojka Anabel neprestano su tragali za njima. Ali kad ih, igrom slučaja, pronađu žive u oronuloj kolibi, par će se zapitati da li su devojčice jedini gosti koje su doveli u svoj dom. Dok bude postavljala ova uznemirujuća pitanja, njihova "nova majka" će otkriti da šapati koje čuje pred spavanje potječu sa usana jedne smrtonosne utvare...

Prikazivanje filma "Mama" počinje 7. marta u multiplexima Cinema City Sarajevo, Palas Banja Luka i Ekran Zenica te u kinu Kaleidoskop Tuzla, a već naredne sedmice, od 14. marta, Ekran d.o.o. na program bh. kina donosi trenutno najveći filmski hit, urnebesnu komediju "Vrati mi ime" (Identity Thief), koja je u prvih 20 dana prikazivanja inkasirala gotovo 110 miliona dolara.