Film/TV
0

Početak distribucije filma "Exorcist: Početak"

Sarajevo-X
Novu filmsku 2005.godinu Art Company u kinu Apolo nastavlja novim nastavkom najpoznatijeg i po mnogima najboljeg horor serijala svih vremena "Exorcist: Početak".

Serijal koji je započeo remek djelom »Exorcist« Vilijama Fridkina iz 1973.godine i doživio snimanje još dva nastavka 1976. i 1990.godine, ovaj put se radnjom vraća u vrijeme prije dešavanja iz originalnog filma par godina nakon završetka II Svijetskog rata kada se legendarni otac Merin prvi put susreo sa neopisivim zlom demona Zuzua. U rediteljskom podhvatu Renija Harlina, tvorca akcionih klasika »Umri muški 2« i »Deep Blue See« naslovnu ulogu od legendarnog Maxa Von Sidowa preuzeo je još jedan sjajni švedski glumac, Stelan Skarsgard, koji nakon svijetske slave remek djela Larsa Von Triera »Uprkos svemu« većinom živi i radi u Holivudu. Internacionalnu glumačku ekipu filma koji nas vraća na početak strave zaokružuju poljakinja Izabela Skorupko, poznata iz hita »Vertikalna granica« i odlični Britanac Džejms Darsi, omiljen po ulozi u sjajnoj seriji BBC-a »Avanture Nikolasa Nikerbija«.

Radnja filma „Exorcist: Početak“ dešava se neposredno nakon II Svijetskog Rata, a otac Merrin je nakon užasa holokausta kojeg je doživio ostavio vjeru i posvetio se arheološkim iskopavanjima u zabačenom kraju Turkana u Keniji. Na iskopinama ekipa arheologa pronalazi čudnu Bizantijsku crkvu u neobjašnjivo očuvanom stanju. Bogati avanturista unajmljuje Merrina da u crkvi pronađe skupu relikviju na šta ovaj pristaje ali uskoro u podzemlju nailazi na prastaro zlo, koje počinje novo krvoproliće na poljanama istočne Afrike. Na mjestu gdje je zlo rođeno, Merin će po prvi put upoznati njegovo pravo lice...

Horor „Exorcist: Početak“ prikazivaće se u kinu Apolo od 27. januara 2005.godine u redovnim terminima od 18:00 i 20:00 sati.