Film/TV
0

Početak distribucije filma "Dodgeball"

Sarajevo-X
Uporedo sa prikazivanjem animiranog hita "Shark Tale", Art Company na redovni repertoar novootvorenog sarajevskog kina UNITIC od 2. decembra donosi urnebesnu hit komediju "Dodgeball".

Prvi dugometražni projekat mladog američkog autora Ravsona Maršala Turbera pokazuje smiješnu i moguću takmičarsku stranu, sada već legitimnog i kultnog sporta studentske i učeničke populacije u Americi, koji ima i svoju ligu.

"Dodgeball" nam u naslovnoj ulozi autsajdera koji pokušava pobijediti u gotovo nemogućim uslovima predstavlja podjednako dobrog komičara i dramskog glumca Vinsa Vauna koji je u proteklih par godina među mlađim generacijama gledatelja stekao kultni status sa komedijama "Old School", "Zoolander" i "Starsky & Hutch". Njegov partner iz dva navedena filma i jedan od najpopularnijih komičara Holivuda Ben Stiler pojavljuje se u sebi svojstvenoj ulozi glavnog negativca dok stvari u filmu, koji je početkom ljeta ove godine šokirao filmske eksperte zaradom od gotovo 120 miliona dolara na američkim kino blagajnama, uljepšava njihova zajednička partnerica iz kultne komedije „Zoolander“ Kristin Tejlor.

Vaun u filmu "Dodgeball“ igra Petera LaFlera, karizmatičnog gubitnika koji vodi propalu spotsku dvoranu Average Joe's sa vrlo šarenom i neobičnom klijentelom. Peterova dvorana pada u oko Vajta Gudmana, egomanijakalnog vlasnika Globo Gym, sijajućeg monolita fitnesa koji mu je namjerava preoteti. Ispočetka, stvari idu na njegovu ruku. Ali odvjetnica koja ispred banke preuzima slučaj prebacivanja vlasništva podliježe Piterovom šarmu i ona se pridružuje timu socijalnih otpadnika u pokušaju spašavanja dvorane putem odlučnog Dodgeball dvoboja protiv ekipe Globo Gym na prvenstvu u Las Vegasu....

Film “Dodgeball” prikazivaće se od 02.do 09. decembra u kinu UNITIC u terminu od 20:30 sati dok u ranom popodnevom terminu od 18:00 sati svi zainteresovani još uvijek mogu pogledati animirani hit “Shark Tale”.