Film/TV
0

Početak bh. distribucije filma "Grozan ja 2" od 3. oktobra

Una film, zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, nakon izuzetno posjećenih pretpremijernih projekcija filma "Grozan ja 2" najavljuje početak jedne od najvećih kinodistribucija 3D filmskog naslova na teritoriji Bosne i Hercegovine.
"Grozan ja 2" je nastavak animiranog hita studija Universal iz 2010. godine, koji je nakon otvaranja osvojio mališane širom svijeta. Avanture Grua, super zločinca mekog srca, njegove tri usvojene kćerke i presmiješnih mališana (minions) idu dalje.

Film, čije je prikazivanje krenulo početkom jula ove godine u američkim kinima, ima rekordnu zaradu od preko 83 miliona dolara. U originalnoj verziji, koju ponovo rediteljski potpisuje autorski dvojac Chris Renaud i Pierre Coffin, glasove glavnim karakterima iznova posuđuju sjajni komičari Steve Carrell, Kristen Wiig i Russell Brand.

U verziji filma sinhronizovanoj na B/H/S jezik, pored sjajnih glumaca iz regije Nebojše Dugalića, Marka Živića i Predraga Ejdusa, glas glavnom negativcu, dr. Nefariu, glas posuđuje veteran bh. glumišta, dramski pisac i TV voditelj Rusmir Agačević Rus .

"Grozan ja 2" je komična avantura u kojoj se bivši superzločinac Gru pokušava navići na ulogu porodičnog čovjeka iz predgrađa. No, tada supertajna organizacija, koja se bori protiv zla u svijetu dolazi njemu na vrata. Gru i njegova partnerica Lucy uz pomoć mališana trebaju otkriti ko je odgovoran za velike zločine.

Distribucija naslova "Grozan ja 2" počinje u četvrtak, 03. oktobra, redovnim prikazivanjem na repertoarima multipleksa Cinema City Sarajevo, Palas Banja Luka i FC Ekran Zenica, kina Kaleidoskop Tuzla, a zahvaljujući 3D pokretnoj opremi film će ove sedmice biti prikazan i u Višegradu. Podsjećamo da je svjetski partner filma "Grozan ja 2" McDonald's u svim prodajnim objektima u BiH za sve mališane uz Happy meal obrok osigurao i igračke o temi filma i tako započeo saradnju sa Uba filmom, koja će se u narednom periodu proširiti i na nove aktivnosti.