U kinima 2021.
22

Počelo snimanje trećeg dijela: Otkriven naziv nastavka filma "Jurassic World"

E. Sk.
Foto: Hollywood Reporter
Foto: Hollywood Reporter
Treći nastavak filma "Jurassic World" krenuo je sa snimanjem, a u kinima bi se trebao naći u šestom mjesecu 2021. godine.

Colin Trevorrow, reditelj trećeg dijela "Jurassic Worlda", na svom Twitter profilu objavio je fotografiju s početka snimanja filma na kojoj se vidi da je puni naziv trećeg dijela "Jurassic World: Dominion".

Treći film trebao bi prikazati kako se ljudi suočavaju sa svojim novim komšijama dinosaurima, koji su na kraju "Jurassic World: Fallen Kingdoma" pobjegli iz zatočeništva u slobodni svijet.

Reditelj filma je prije nepune dvije godine rekao da će treći nastavak biti sličan prvom filmu iz 1993. godine.

"Kada bih žanrovski okarakterizirao svaki film, 'Jurassic World' bi bio akcijska avantura, 'Fallen Kingdom' napeti horor, a 'Jurassic World 3' bit će naučni triler, nešto poput prvog 'Jurassic Parka'", tada je izjavio za Entertainment Weekly.

U trećem nastavku filma osim glavnih likova kao što su Chris Pratt i Bryce Dallas Howard, pojavit će se i Laura Dern, Sam Neil i Jeff Goldblum.

"Jurassic World" i njegov nastavak zaradili su 1,3 milijarde dolara nakon izlaska u kinima 2015. i 2018. godine. Procjenjuje se da bi treći dio trebao donijeti otprilike sličnu sumu novca kao i njegovi prethodnici. Cijela franšiza dosad je zaradila više od pet milijardi dolara.