|

Počelo snimanje novog filma Pjera Žalice, priča o zadnjim danima mira u Sarajevu

Počelo snimanje novog filma Pjera Žalice, priča o zadnjim danima mira u Sarajevu
321
E. Lj.
27.10.2019. u 09:06
71
komentara
321

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
U Sarajevu je počelo snimanje novog filma Pjera Žalice radnog naziva “Koncentriši se, baba”.
Uloge u filmu ostvarili su Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Seksan, Admir Glamočak, Dzenita Imamović Omerović, Branislav Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac.

Scenarij i režiju potpisuje Pjer Žalica, a u autorskoj ekipi su i snimatelj zvuka Predrag Doder, Lamija Hadžihasanović Homorac koja je zadužena za šminku, kostimografkinja je Sanja Džeba, scenografkinja Sanda Popovac, a direktor fotografije Almir Đikoli.

Film govori o zadnjim danima mira u Sarajevu, ali to niko još ne shvata ozbiljno. Isto tako, u kući na brdima pored grada broje se i posljednji dani porodice koja se raspada uz samrtnu postelju majke...

Film će se snimati do polovine novembra u Villi Atelier, nekadašnjem ljetnikovcu sarajevske porodice Despić i ateljeu kiparke Ive Despić.

Film “Koncentriši se, baba” produciraju Obala Art Centar, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT) u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS).

Projekt Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) fokusiran je na reditelje iz Jugoistočne Evrope čiji filmovi su prethodno prikazani i nagrađeni na Sarajevo Film Festivalu.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...