{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počelo snimanje kratkog igranog filma "Dah" Ermina Brave

28.3.2017. u 12:05
6
6
Počelo snimanje kratkog igranog filma "Dah" Ermina Brave
6
Počelo snimanje kratkog igranog filma "Dah" Ermina Brave
Produkcijska kuća "Deblokada" počela je snimanje kratkog igranog filma pod radnim nazivom "Dah", rediteljskog i scenarističkog debija našeg poznatog glumca Ermina Brave.
Film će biti realiziran u saradnji sa Centrom za zdravo starenje Novo Sarajevo, a bit će u potpunosti snimljen u hotelu Bistrica na Jahorini.

Priča prati Igora (26) koji radi na održavanju Rehabilitacionog centra u kojem se liječi Edita (71). Slučajni susret razvit će se u neobičan odnos. Bez ijedne riječi dva bića će se prepoznati i promijeniti jedno drugo. Šta se desi kada posljednje trenutke u životu podijelite sa strancem?Glavne uloge tumače Igor Škvarica i njemačka glumica Klara Hofels koja je našoj publici najpoznatija po posljednjoj ulozi u filmu "Toni Erdmann", koji je pored niza uspjeha na najprestižnijim svjetskim festivalima i kino-distribuciji, ove godine bio nominovan i za Oscara za najbolji strani film. Pored njih u filmu će se pojaviti Boris Ler i Alban Ukaj.

Film je neverbalan, a glumačka igra je krucijalna u pričanju priče i razvijanju odnosa.Producenti filma su Damir Ibrahimović i Jasmila Žbanić, a izvršni producent je Mirza Hamzić. Projekt je podržala Fondacija za kinematografiju Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta kantona Sarajevo.

Autorsku ekipu filma čine: direktor fotografije Eldar Emrić, scenografija Mirna Ler, kostim Lejla Hodžić, šminka Lamija Hadžihasanović Homarac i montaža Vladimir Gojun.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: