{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počelo snimanje komičnog filma o Hitleru

S
Sarajevo-x.com
23.4.2008. u 08:00
0
0
Počelo snimanje komičnog filma o Hitleru
0
Počelo snimanje komičnog filma o Hitleru
Snimanje biografskog filma o Adolfu Hitleru, za koji producenti kažu da je bezvremenska priča o borbi između dobra i zla, je počelo jučer u Beču.
Film pod nazivom “Mein Kampf” je baziran na istoimenom dramskom komadu pisca mađarsko-jevrejskog porijekla, Georgea Taborija. Premijera filma je najavljena za sljedeću godinu u Njemačkoj.

Umjesto što će predstavljati historijski tačnu i utemeljenu verziju ranog Hitlerovog života u Austriji, film švedskog režisera Ursa Odermatta, kombinuje elemente stvarnih događaja i fikcije, sa snažnom dozom prisustva ironije.

Sudeći po scenariju, mladi Hitler, kojeg tumači njemački glumac Tom Schilling stiže u Beč sa snovima da postane veliki umjetnik. Historijska, istinita ličnost Hitler je želio postati arhitekta.

U besparici, on dijeli stan sa dvojicom jevreja, Lobkowitzem, propalim kuharom, i sa prodavačem knjiga, Herzlom, koji uskoro počinje usmjeravati Hitlera.

Iako naziv filma odgovara nazivu Hitlerove, djelimično autobiografske knjige, u kojoj on predstavlja nacističku ideologiju, njegov antisemitizam i poglede na arijevsku, dominantnu rasu, kao i izbor imena filma, ovaj uradak je zamišljen više kao subverzivna šala, objavio je Reuters.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: