U Šibeniku
17

Počelo snimanje filma o Draženu Petroviću u kojem glavnu ulogu ima bh. glumac Domagoj Nižić

I. S.
Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić
Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić
U Šibeniku je danas počelo snimanje filma "Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću", kojeg režira Danilo Šerbedžija. Glavna uloga pripala je bh. glumcu Domagoju Nižiću.

Iz Hrvatskog audovizualnog centra (HAVC) su ranije naveli da scenarij kroz brze i dinamične scene pokriva sve važnije faze Draženovog života, od djetinjstva i odrastanja u Šibeniku s bratom i roditeljima, igranja u Šibenci, Ciboni, Real Madridu, Portland Trailblazersima, New Jersey Netsima, ratnog perioda, romantičnih veza pa sve do nesretne smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine.

Dodali su da je važno naglasiti da ovaj biopic nije hagiografija glavnog junaka, sakrosanktna ispolirana priča o nekom velikanu. Naprotiv, Dražena se pokazuje kao živi lik sa svim svojim vrlinama i manama.

"Naglasak nije na sportskim uspjesima već na osobnosti Dražena, njegovoj nezajažljivoj želji da bude najbolji što je imalo posljedice kako na njegov porodični, tako i na emotivni život. Projekt je produkcijski zahtjevan, autorsko-producentski tim je svjestan te činjenice i visoko motiviran. Pred nama je projekt koji bi, nadamo se, mogao izrasti u film kojeg će publika voljeti, a kinematografiji donijeti biografski film kakvog nam nedostaje. Film ima ogroman potencijal u kino i VOD distribuciji, koji prelazi granice regije. Zaključno, Dražen Petrović je svjetska sportska ikona o kojoj do sada nije snimljen niti jedan dugometražni dokumentarni ili igrani film, smatramo da bi ovaj film mogao ispraviti tu 'nepravdu'", poručili su.

Odraslog Dražena glumi Domagoj Nižić, a mladog Dražena igra učenik sedmog razreda Tonko Stošić.

"Meni je Dražen bio uzor. Trenirao sam košarku tri godine. Od njega sam naučio dosta toga, neke sheme u igri i slično. Uglavnom, sad me svi u školi i u razredu zovu 'Dražene, Dražene'", rekao je Stošić.

Nižić je ranije u intervju za Jutarnji otkrio kako je dobio ulogu Dražena.

"Došao sam u jedan razgovor za posao u Sarajevu. Sjeo sam u kafanu, naručio pelin, kad mi se pojavila fotka Dražena i poziv za casting. Odmah sam poslao mail, sve ostalo je historija", kazao je.

Biserku Petrović, Draženovu majku, glumi Zrinka Cvitešić. Premijera filma je najavljena za oktobar 2024. godine.