Projekcije na otvorenom
46

Počele finalne pripreme za 25. SFF, na popularnom Metalcu podignuto filmsko platno

E. Lj.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Osam dana dijeli nas od početka 25. Sarajevo Film Festivala, a posljednje pripreme su u toku. U Raiffeisen ljetnom kinu na otvorenom, koje je smješteno na sarajevskom igralištu Metalac, podignuto je filmsko platno, a u gradu uveliko vlada festivalska atmosfera.

Brojni ljubitelji sedme umjetnosti i gosti Sarajevo Film Festivala će od 16. do 23. augusta pod zvjezdanim nebom gledati filmove iz Open Air programa.

Prve noći Sarajevo Film Festivala na popularnom Metalcu bit će upriličena svjetska premijera filma "Sin" bh. rediteljice Ines Tanović. Narednih sedam dana Metalac će svake večeri ugostiti 3.000 ljudi koji će imati priliku pogledati filmove "Tuga i slava" Pedra Almodovara, "Jadnici" Ladja Lyja, "Parazit" Joon Ho Changa, "Šavovi" Miroslava Terzića, "To mora biti raj" Elie Suleimanis, "Lijepo doba" Nicolasa Bedosa i "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Taranina.

U Ljetnom kinu Raiffeisen ove godine će biti upriličene i dvije ceremonije uručenja nagrada Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti koje će ove godine biti dodijeljene višestrukom oskarovcu Alejandru G. Iñárrituu i oskarovcu Pawelu Pawlikowskom.

Online prodaja ulaznica za 25. SFF počela je 3. augusta putem zvanične web stranice SFF-a, a slobodna prodaja počinje 9. augusta u 10 sati u Glavnom Box Officeu koji će i ove godine biti smješten u BKC-u Sarajevo.