{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela škola kratkog filma u Općini Novi Grad Sarajevo

27.3.2015. u 14:29
1
3
Počela škola kratkog filma u Općini Novi Grad Sarajevo
1
Počela škola kratkog filma u Općini Novi Grad Sarajevo
Filmskom radionicom, u kojoj je učestvovalo više od 150 novogradskih osnovaca, te projekcijom dokumentarnog filma o Sarajevu iz 1920. godine započela je realizacija projekta "Škola kratkog filma“ u organizaciji Općine Novi Grad Sarajevo.
O osnovnim elementima filma i historijatu filmske umjetnosti učenicima su govorili režiser i direktor Filmskog centra Adis Bakrač, te Srđan Rodić, profesor režije u Gimnaziji Dobrinja.

Učenici su dobili zadatak da formiraju timove koji će u narednih dvadeset dana pripremiti po jedan kratki film u trajanju od tri do pet minuta, nakon čega će biti održana sljedeća filmska radionica.

Planirano je da se učenički filmovi prikažu u okviru tradicionalne manifestacije "Novogradski dani 2015“, a Općina će osigurati nagrade za autore tri najbolja filma. Na ovaj način će Kino Novi Grad postati mjesto koje podstiče dječiju kreativnost i afirmira njihovo filmsko stvaralaštvo.

Svi učenici koji žele učestvovati u ovom projektu, a do sada se nisu prijavili mogu to učiniti u Službi za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni integrisani razvoj Općine Novi Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: