Reality show mreže RTL
0

Pobjedniku showa uloga u nastavku 'Twilighta'

Sarajevo-x.com
Njemačka mreža RTL uskoro pokreće novi reality show u kojem će pobjednici dobiti zanimljivu nagradu - ulogu u jednom od nastavaka popularnog filma 'Twilight', objavili su tamošnji mediji.

Mogućnost učešća u ' misiji Hollywood' dobit će 12 mladih glumaca koji će se takmičiti za ulogu u jednom od najpopularnijih filmova o vampirima, baziranog na knjigama slavne autorice Stephenie Meyer.

Dodatni podstrek takmičarima jeste i mogućnost snimanja scene sa glavnim glumcem filma, zavodljivim Robertom Pattinsonom.

Odluku o tome ko će osvojiti nagradu i otputovati u Hoolywood donijet će tročlani žiri i koliko je poznato sačinjavat će ga glumac Til Schweiger, profesor glume Bernard Hiller, dok će se treći član žirija svake sedmice mijenjati. Pretpostavlja se da će u rotirajućem žiriju poziciju zauzeti slavna Carmen Electra, producent Erwin Stoff, te popularni njemački glumci Thomas Kretschmann i Moritz Bleibtreu.

Zadaci takmičara će biti da dokažu svoje glumačko umijeće oponašajući scene iz kultnih filmova kao što je naprimjer 'Dirty Dancing'.

Međutim, još uvijek nije razjašnjeno u kojem nastavku 'Twilighta' i koju ulogu će pobjednik showa dobiti, jer se već radi na drugom dijelu filma koji nosi naziv 'New Moon', a reditelj je Chris Weitz. Premijera planetarno popularnog nastavka filma 'Twilght' se očekuje već 20. novembra ove godine.

Treći nastavak je također u pripremi, a nosi naziv 'Eclipse'. Reditelj je David Slade, a na kino platnima bi se trebao pojavit 30. juna 2010. godine.

Svjetski hit, film 'Twilight', redateljice Catherine Hardwicke, koji je premijeru 'doživio' u novembru prošle godine, jedan je od najgledanijih filmova u Americi i do danas je donio zaradu od 350 miliona dolara.

Film govori o ljubavi između vampra i obične, smrtne djevojke, a glavne uloge tumače Robert Pattinson i mlada američka glumica Kristen Stewart.

Njemački show bi s trebao početi prikazivati na RTL mreži već od 8. juna.