Finale showa 'Zvijezde plešu'
0

Pobjednici showa Mario i Nadya

Sarajevo-x.com
Sinoć je OBN Televizija svojim gledateljima priredila pravu plesnu senzaciju. U Sarajevskoj pivnici održano je finale showa "Zvijezde plešu" koji su odlično vodili šarmantni Vinko Štefanac i zanosna Dejana Rosuljaš. Nakon gotovo dva mjeseca nastupanja, vježbanja, između osam plesnih parova, od kojih su tri ušla u finale, titulu najboljeg ponio je ukajinsko-hrvatski par Nadya Bychkova i Mario Valentić.

Publika je tokom večeri mogla uživati i u nastupima Mihe i Rebeke te Adrijane i Ervina. Gledajući ih, gotovo da je bilo neprimjetno da je riječ o parovima, sastavljenim od amatera i profesionalnih plesača, jer su tokom proteklih sedmica, "neplesači" tako dobro napredovali u plesu i plesnim koreografijama da sada u finalnoj emisiji žiri je imao samo riječi hvale.

U finalu showa "Zvijezde plešu" tri para, u tri kruga, pokazali su svoje plesno umijeće, zahtjevne koreografije, odličan scenski nastup uz promišljeno odabrane stylinge. Tokom večeri gledatelji su uživati u sambi, bečkom valceru, paso doubleu, rumbi, rock'n'rollu, jiweu...

O atmosferi u backstageu izvještavali su, kao i svake subote, popularni voditelji OBN Televizije: Milica, Fadil i Dario.

Dva sata plesne čarolije prošlo je kao u trenu. Žiri u sastavu Viktorija, Salih, Adrijana te predsjednik žirija Sergej Milicija imali su pomalo nezahvalan zadatak: odabrati pobjednika i obrazložiti zašto je baš taj par odnio titulu najboljeg. Nakon podužeg vijećanja odluka je pala - pobjednici plesnog spektakla "Zvijezde plešu" za 2009. godinu su: Nadya i Mario.