Nova filmska sedmica
0

"Pljačka s vrha" i "Elitni ubojice" u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Multiplex Cinema City u novoj filmskoj sedmici najavljuje trenutno najgledaniju komediju sa američkih kinoblagajni i dugo očekivanog akcionog spektakla, započinje pretprodaju ulaznica za redovne projekcije novog nastavka planetarno popularnog serijala ''Sumrak saga'' te najavljuje početak održavanja ovogodišnjeg izdanja promotivne akcije Blockbuster Season 2011.

Program multiplexa od 10. novembra predvodi akciona komedija ''Pljačka s vrha'' (Tower Heist). U novom ostvarenju Bretta Ratnera u naslovnim ulogama gledamo fantastični duo koji čine Ben Stiller i najpopularniji afroamerički komičar Holivuda Eddie Murphy, junak klasik serijala ''Policajac sa Beverli Hilsa''.

U filmu koji je proteklog vikenda samo na američkim kinoblagajnama inkasirao više od 25 miliona dolara u sporednim ulogama gledamo prelijepu Teu Leoni, veterana planetarno popularne TV serije ''M.A.S.H.'' Alana Aldu te sredovječnog komičara Matthewa Brodericka.

Stiller u filmu igra predvodnika vrijednih i poštenih radnika koji se žele osvetiti prevarantu sa Wall Streeta. Kad zaposleni u luksuznoj zgradi u Central Parku otkriju da je milijarder koji živi u Penthausu ukrao njihovu penziju, skovat će nevjerovatan plan – otet će od njega ono što im i pripada i to uz pomoć profesionalnog lopova koji je upravo izašao iz zatvora...

Ljubitelji prave akcije od 10.novembra dolaze na svoje otvaranjem dugo očekivanog spektakla ''Elitni ubojice'' (Killer Elite). Mladi autor Gary McKendry u visokoprofilnoj adaptaciji bestsellera Ranulpha Fiennesa sastavio je elitnu glumačku ekipu koju čine jedan od najpopularnijih akcionih junaka novog milenija, Jason Statham, njegov sunarodnjak Clive Owen, kojeg smo u posljednjih nekoliko godina gledali u akcijama ''Shoot ’em up'' i ''Sin City'' te prema mišljenju mnogih najbolji glumac današnjice i dvostruki dobitnik Oskara Robert de Niro, koji nastavlja niz uspješnih akcija nakon naslova ''Pravedno ubistvo'' i ''Machette''.

Baziran na nevjerovatnoj istinitoj priči, film govori o bivšem agentu specijalne jedinice koji izlazi iz penzije kako bi spasio svog mentora. Da bi uspješno odradio spašavanje, on mora završiti niz gotovo nemogućih misija ubistava trojice žestokih profesionalnih ubica i na kraju se obračunati sa njihovim lukavim i opasnim šefom...

Cinema City za 10. novembar najavljuje početak pretprodaje ulaznica za redovne projekcije novog nastavka blockbuster serijala ''Sumrak saga: Praskozorje – 1. dio''. Ulaznice za ponoćnu i ujedno svjetsku premijeru prvog dijela filmske ekranizacije završnog nastavka literarnog bestsellera američke spisateljice Stephenie Meyer, 17.novembra u 00:05 sati u dvorani 1, gotovo su razgrabljene u specijalnoj ponudi u kojoj svi zainteresovani uz ulaznicu mogu dobiti i jedan od atraktivnih alkoholnih i bezalkoholnih koktela Twilight, koji će se naći u ponudi Cafe bara multiplexa također od 17.n ovembra, po cijeni od samo 11 KM.

Svjetska premijera ''Sumrak sage: Praskozorje – 1.dio'' 17. novembra označava i početak ovogodišnjeg izdanja popularne promotivne akcije Blockbuster Season 2011. u okviru koje će svi ljubitelji sedme umjetnosti moći uživati u svjetskim premijerama najočekivanijih filmova godine.

Od 8. decembra na repertoar dolazi romantična komedija ''Sretna nova godina'', novo ostvarenje Roba Mashalla, kreatora klasika ''Zgodna žena'' i ''Dan zaljubljenih'', u kojoj naslovne uloge igraju sve najveće holivudske zvijezde, novi nastavak hit akcionog serijala Toma Cruisea ''Nemoguća misija: Protokol duh'' stiže 15. decembra, a za kraj, 22. decembra stiže nastavak avanturističkog blockbustera ''Sherlock Holmes: Igra sjenki'' u kojem Robert Downey Jr. ponovo oživljava legendarnog privatnog detektiva.

Cinema City za 17. novembar najavljuje i Svjetsku premijeru animiranog 3D mjuzikla ''Ples malog pingvina 2'' u okviru programa matineja. Ovih dana program namijenjen najmlađima predvodi novi animirani blockbuster Stevena Spielberga ''Avanture Tintina'', koji je proteklog vikenda na internacionalnim kinoblagajnama inkasirao više od 54 miliona dolara čak mjesec i po prije otvaranja na Sjevernoameričkom kontinentu.

Cinema City i dalje podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed, a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma. Usluga telefonskih rezervacija više se ne naplaćuje.

Sve informacije o pretprodaji ulaznica za ponoćnu premijeru i redovne projekcije aktuelnih i nadolazećih filmskih naslova te o uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.