Raspršio se Susanin san
0

Plesna grupa 'Diversity' pobjednik 'BGT' showa

Sarajevo-x.com
Iako je bila glavni favorit za osvajanje finala 'Britain's Got Talent' otkako se prvi put pojavila na sceni i izvela pjesmu 'I Dreamed a Dream' , Susan Boyle ipak nije pobijedila. Ček u vrijednosti od 115 hiljada eura i šansu da nastupe pred kraljicom Elizabethom II u sklopu 'Royal Variety show-a', ipak će dobiti plesna grupa 'Diversity' koja je pobijedila u sinoćnjem finalu.

Grupa koju sačinjavaju mladi plesači u dobi od 13 do 25 godina dolazi iz istočnog Londona, odnosno Essexa. U finalnoj noći oni su publici ponudili izvanredan nastup i upravo zbog toga publika im je svojim glasovima omogućila da ispune san i postanu pobjednici showa.

Susan Boyle, domaćica anđeoskog glasa, visoko je kotirala na britanskim kladionicama i većina je bila ubijeđena da će upravo ona i odnijeti pobjedu. Boyle je od svog pojavljivanja prije nekoliko mjeseci izazvala veliku pažnju javnosti, gostovala je u najpopularnijim talk show emisijama i bila na korak do ispunjenja konačnog sna – pobjede u finalu 'Britain's Got Talent' .

"Najbolji su pobijedili, želim vam puno uspjeha", kazala je Boyle pobjednicima prišavši da im prva čestita.

Skromna grupa plesača kao da nije očekivala pobjedu, bili su pomalo začuđeni i zatečeni, ali nema sumnje u to da je pobjeda bila zaslužena, jer publika je naprosto bila oduševljena njihovom spektakularnom izvedbom.

U finalu su bili i pjevač Shaun Smith, malena Hollie Steel, par 2 Grand, Shaheen Jafargholi, saksofonist Julian Smith, plesači Fawless, Aidan Davis i Stavros Flatley. Svi oni su zabavljali publiku, no izgleda da su Britanci tražili nešto puno više od 'zabave', a to je upravo ono što im je grupa Diversity ponudila - zanimljiv nastup koji naprosto zaustavlja dah.

Ipak, četrdesetosmogodišnja Boyle nije bila razočarana jer ona već ima brojne ponude za snimanje albuma i pojavljivanje u reklamama, te se procjenjuje da bi mogla ostvariti zaradu i do pet miliona eura.

Pogledajte nastup grupe 'Diversity':