Finansijska kriza
0

Playboy prestaje izdavanje DVD-a

Sarajevo-x.com
Iz multimilionskog glamuroznog carstva Hugha Hefnera, koje godišnje proizvede rekordan broj primjeraka magazina za odrasle Playboy, objavljeno je da će prestati proizvoditi DVD-e sa zabavnim sadržajima kako bi uštedjeli oko 12 miliona američkih dolara godišnje.

Playboy Enterprise Inc će se ubuduće fokusirati na online distribuciju ovih sadržaja, saznaje britanski list Telegraph.

Ovaj potez koštat će kompaniju 80 radnih mjesta i oko dva miliona dolara koje će morati uložiti u preustroj. Ipak, iz Playboya očekuju da će već do kraja godine vidjeti korist koja proizilazi iz promjene smjera na koji su se odlučili.

Vlasnik kompanije, tajkun Hugh Hefner, ovako će pokušati bez posljedica isplivati iz krize koja je zahvatila ekonomiju SAD-a. Ovom 82-godišnjaku savjetovali su da otpusti neke od radnika u Los Angelesu i New Yorku ili će, u protivnom, uskoro bankrotirati.

Međutim, nije samo finansijska strana ono što muči Hefnera. Njegova "djevojka broj 1" - 28-godišnja Holly Madison odlučila je da ga napusti nakon što su propali njihovi pokušaji da dobiju dijete.

Uprkos razlici od 54 godine između njih dvoje, Hefner je objavljivao kako "planira provesti ostatak života sa Holly" te da ga je njihov prekid uništio.

A kako vrli gospodin ne voli biti usamljen, odmah nakon toga našao je dvije nove "zečice" koje će praviti društvo dvjema ostalim djevojkama koje žive u njegovoj vili - 23-godišnjoj Kendri Wilkinson i 35-godišnjoj Bridget Marquadt.