Rođendanska sedmica
0

VIDEO / "Planet majmuna: Postanak" premijerno u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
U prvoj filmskoj sedmici augusta, nakon završetka 17. SFF, multipleks Cinema City za sve svoje posjetioce priprema proslavu svog drugog rođendana, 4. augusta, uz svjetsku premijeru novog SF spektakla koji stiže i na redovni repertoar.

Sarajevski multipleks je u drugoj godini postojanja na repertoaru prikazao 121 filmski naslov, od čega čak 25 svjetskih premijera najvećih filmskih hitova te čak sedam naslova iz domaće filmske produkcije, a projekcije je posjetilo gotovo 300.000 ljubitelja sedme umjetnosti iz glavnog grada Bosne i Hercegovine i ostalih gradova naše zemlje te veliki broj gostiju iz svih krajeva svijeta.

Cinema City će se svima njima odužiti na najbolji mogući način ovogodišnjim izdanjem promotivne akcije Birthday Party. U saradnji sa partnerom Coca Colom, Cinema City je pripremio i iznenađenje za sve posjetioce 4. augusta - posebne rođendanske combo pakete u kojima će ulaznicu, kokice i Coca Colu moći kupiti po cijeni od samo 6 KM za sve projekcije, te provesti još jedan nezaboravan dan u svom omiljenom kinu uz najveće filmske hitove.

Za proslavu drugog rođendana Cinema City obezbjedio je i svjetsku premijeru naslova "Planet majmuna: Postanak" koji predvodi repertoar multipleksa Cinema City u sedmici od 4. augusta. Riječ je o modernoj visokoprofilnoj adaptaciji literarnog SF klasika francuskog spisatelja Pierrea Boullea iz 1963. godine, koji je prvi put oživljen na velikom ekranu u holivudskom klasiku iz 1968. godine sa velikim Charltonom Hestonom u naslovnoj ulozi.

Nakon što je svoju verziju priče o planeti Zemlji u dalekoj budućnosti, kojom vladaju inteligentni majmuni, na veliki ekran prenio i sjajni Tim Burton u blockbuster remakeu iz 2001. godine, koji je na kinoblagajnama širom svijeta inkasirao više od 360 miliona dolara, u novoj adaptaciji mladog britanskog autora Ruperta Wyatta naslovnu ulogu nosi sjajni mladi glumac James Franco, koji je ove godine osvojio i nominaciju za Oskara za izvedbu u kritičarskom favoritu "127 sati", a tu je i mlada indijska ljepotica i zvijezda Oskarima nagrađenog klasika "Milijunaš sa ulice" Frieda Pinto.

Britanski glumac Andy Serkisa nakon uloge Golluma u blockbuster serijalu "Gospodar prstenova" na velikom ekranu oživljava čimpanzu Cezara, koji u eksperimentalnom programu dr. Willa Rodmana genetski dobija ljudsku inteligenciju. Cezar uči dobro, ali ga ljudi testiraju i sputavaju te vrlo brzo bježi iz svog zatvora i pušta lijek među druge majmune, koji se okupljaju u milionima i dižu revoluciju, a ona će imati nesagledive posljedice.

Pored spektakla "Planet majmuna: Postanak" na repertoaru Cinema Cityja u rođendanskoj sedmici se nalaze svi najveći filmski naslovi ovog ljeta, SF spektakl "Transformersi 3", Fantazijski spektakl "Harry Potter i darovi smrti: Drugi dio" u 3D tehnologiji te stripovski spetakl "Prvi osvetnik: Kapetan Amerika".

Za novu filmsku sedmicu od 11. augusta Cinema City najavljuje novi 3D stripovski spektakl "Green Lantern", koji je na američkim kinoblagajnama ovoga ljeta inkasirao više od 120 miliona dolara, kultni japanski 3D horor "Labirint straha" koji rediteljski potpisuje Takashi Shimitzu, tvorac horor klasika "Krug" i "Kletva", te novi SF triler "Kauboji protiv vanzemaljaca", u kojem zajedno na velikom ekranu gledamo novog Jamesa Bonda, Britanca Daniela Craiga te velikog Harrisona Forda, Ovaj film je proteklog vikenda na američkim kinoblagajnama debitovao na prvom mjestu sa sjajnih 36 miliona dolara.

Pretprodaja ulaznica za ove naslove kreće u ponedeljak 8. augusta, a Cinema City još jednom podsjeća na novu uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Ulaznice se mogu rezervisati najviše dva dana unaprijed, a moraju se preuzeti najkasnije pola sata prije projekcije filma.

Sve informacije o proslavi drugog rođendana, terminima prikazivanja aktuelnih naslova na repertoaru, uslugama StudID ulaznica svakog ponedeljka, te uslugama multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona 033 567 288.