{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pjer Žalica završio rad na filmu "Gori vatra"

19.4.2003. u 00:20
0
0
Pjer Žalica završio rad na filmu "Gori vatra"
0
Pjer Žalica završio rad na filmu "Gori vatra"
Pjer Žalica jučer je završio rad na filmu Gori vatra, a prema izjavama Ademira Kenovića, producenta filma, u posljepodnevnim je satima u Beču održana prva, zatvorena projekcija kompletno završenog filma.
"Razgovarao sam sa Pjerom nakon projekcije i on mi je rekao da je sve ispalo onako kako smo i planirali. On se uskoro vraća u Sarajevo sa prvom kopijom", kaže Kenović ističući kako je posao završen dan ranije nego je to bilo planirano.

Radnja filma se vrti oko dolaska Billa Clintona u jedno provincijsko mjesto u Bosni dvije godine poslije rata. Zahtjevi međunarodne zajednice su da se tu uspostavi demokracija za sedam dana kako bi američki predsjednik bio fasciniran napretkom u BiH. Iznutra, međutim, lokalna zajednica potpuno poludi, shvati tu cijelu situaciju na neki degeneričan način i onda nastane ludilo. Unutar tih događanja je porodična priča mladoga vatrogasca Faruka Sabljice, kojem je tokom rata poginula majka i nestao mu je brat. Potraga za tim njegovim nestalim bratom je, ustvari, potraga za njegovom mladošću, normalnim životom mladića u novim okolnostima. Na kraju, on napušta BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: