Novi film
16

Pjer Žalica: "Koncentriši se, baba" je crna komedija nakon koje ostane knedla u grlu

A. P.
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Crna komedija o porodici koja se okupi oko umiruće majke, pod nazivom "Koncentriši se, baba" novi je film proslavljenog bh. režisera Pjera Žalice.

"Okolnosti u kojima se to dešava su posljednji dani mira, a ustvari i posljednji dani te porodice koja se nakon smrti majke raspadne u ne baš dobrim odnosima. Iako to može biti direktna aluzija na raspad bivše države, ustvari je to porodična priča koja je duhovita i crnohumorna na naš način", kazao je danas Žalica na druženju s novinarima na Festivalskom trgu. "Mislim da će ljudima biti zabavno gledati taj film, ali i da će im ostati knedla u grlu".

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Film će udruženim snagama producirati Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT) u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS).

"Imao sam sreću da je prihvaćena moja ideja. Poziv je bio dosta širok, 20-ak kolega iz regiona poslalo je svoje ideje. Dosta spremno sam ušao u ovo i vrlo sam uzbuđen da radim film na osnovu priče u koju jako vjerujem, s ekipom koju poštujem, to su mi prijatelji i prijateljice i fantastični profesionalci iz cijelog regiona i u produkciji koja je spremna da radi ovako zahtjevne projekte s malim budžetom i u vrlo kratkom periodu", rekao je Žalica.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dodao je da ekipa o filmu ne razmišlja kao o niskobudžetnom, već o potencijalu da naprave dobar uradak i za šire gledalište i festivale, jer će imati umjetničku poruku.

U filmu će glumiti Pjerova supruga Jasna, a osim nje, glumačku ekipu čine Mira Banjac, Emir Hadžihafizbegović, Nikola Kojo, Branislav Trifunović, Vedrana Božinović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Gordana Boban i Admir Glamočak.