Film/TV
0

Pirati s Kariba trijumfovali na filmskim MTV nagradama

Sarajevo-x.com
Kapetan Jack Sparrow veliki je pobjednik ovogodišnje dodjele MTV filmskih nagrada. Film "Pirati s Kariba: Na kraju svijeta", proglašen je najboljim, a Johnny Depp je dobio "zlatne kokice" za najbolju izvedbu.

Depp se na sceni pridružio producentu Jerryju Bruckheimeru kada su primali svoju nagradu.

"Ovo je čovjek koji zaslužan za sve, Johnny Depp. Bez njega ne bismo bili ovdje", rekao je Bruckheimer.

Ostali veliki pobjednici bili su Mike Myers, koji je dobio "MTV Generation" nagradu, te Sacha Baron Cohen, koji je pokupio dvije "čaše kokica".

Cohen je nagrade dobio za najbolju komičnu izvedbu u filmu "Borat", te za najbolji poljubac (sa Willom Ferrellom) u filmu "Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby."

"Nažalost, Borat nije mogao biti ovdje večeras. Pritisak slave je uzeo svoj danak, pa se prijavio na rehabilitaciju", našalio se Cohen.

Jack Nicholson je proglašen za najboljeg negativca, mafijaša u filmu "The Departed." Nagrada za najbolju borbu otišla je u ruke Gerarda Butlera, koji se borio u epskom spektaklu "300."

Za najbolju prvu izvedbu kokice je uzeo 9-godišnji Jaden Smith, koji je glumio zajedno sa ocem, Willom Smithom u filmu , in "U potrazi za srećom."

"Transformersi" koji u kina stižu 3. jula, proglašeni su za najbolji film koji još nije viđen.

Na dodjeli su nastupili Jay-Z i Rihanna, sa njihovom novom pjesmom "Umbrella" te je Amy Winehouse otpjevala svoj veliki hit "Rehab."

Sve dobitnike su izabrali gledaoci MTV-a putem telefona, SMS-a i Interneta.