Film/TV
0

“Pirati s Kariba: Na kraju svijeta“ ruše sve rekorde gledanosti

Sarajevo-x.com
Scena iz filma “Pirati s Kariba: Na kraju svijeta“
Scena iz filma “Pirati s Kariba: Na kraju svijeta“
Najočekivaniji ovogodišnji filmski hit, Pirati s Kariba: Na kraju svijeta, koji se počeo prikazivati prošle sedmice širom svijeta, u prvih šest dana ostvario je zaradu od 401 milion dolara, čime je srušio prethodni rekord koji je držao Spiderman 3 sa zaradom od 382 miliona dolara.

Trećem nastavku uspjeh na blagajnama bio je zagarantovan i prije premijere, kako zbog popularnosti prethodnika, tako i zbog činjenice da je zadržao originalnu ekipu ispred i iza kamere u sva tri dijela. Režiju potpisuje Gore Verbinski, a uloge su ostvarili: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, Jonathan Pryce, Bill Nighy, Chow Yun-Fat, Stellan Skarsgard, Jack Davenport, Keith Richards...

Uprkos budžetu od 140 miliona dolara, prvi je dio bio iznenađenje na box-officeu, pogotovo kada je u totalu na matičnom tržištu zaradio čak 305 miliona. Nastavak se pokazao još uspješnijim, zaradivši 420 miliona dolara na matičnom tržištu i preko milijardu dolara u cijelom svijetu, smjestivši se tako na listu najuspješnijih filmova, odmah nakon Titanika i Povratka kralja.

Ni publika u BiH nije ostala imuna na završni dio trilogije o pustolovinama Jacka Sparrowa. Naprotiv, u prvim danima zabilježeno je čak i veće interesovanje za treći nastavak nego za njegovog prethodnika.

Podsjećamo, sarajevska publika film Pirati s Kariba: Na kraju svijeta može pogledati u kinu Meeting Point u terminima od 15, 18 i 21, a subotom i nedjeljom i u 12 sati, te u kinu Apolo od 17 i 20 sati. U Banjoj Luci film se prikazuje u multipleksu Kozara u terminima od 16, 18, 19, 21, 22 sata, te u kinu Palas u terminu od 20 sati.