Film/TV
0

Pirates of the Caribbean prvi na Box Officeu

Klix.ba
Johnny Depp i Orlando Bloom
Johnny Depp i Orlando Bloom
Film s Johnnyjem Deppom 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl' dospio je za svog prvog vikenda prikazivanja na prvo mjesto sjevernoameričkog Box Officea.

Procjenjuje se da je film zaradio oko 46,4 miliona američkih dolara za period od petka do nedjelje. The League of Extraordinary Gentleman, sa Seanom Conneryjem je film koji je također svoju premijeru doživio ovog vikenda, a našao se na drugom mjestu sa inkasiranih pristojnih 23,3 miliona dolara. Treći nastavak Terminatora pao je na treće mjesto nakon jedne sedmice prikazivanja, a zaradio je 19,6 miliona. Film s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi za dvije sedmice prikazivanja prešao je stomilionsku zaradu, tačnije inkasirao je 110,5 miliona dolara. Komedija sa Reese Witherspoon, Legally Blonde 2: Red, White & Blonde s inkasiranih 12 miliona dolara pala je sa druge na četvrtu poziciju, a zasigurno najveći hit ovog ljeta Disney/Pixarov animirani film U potrazi za Nemom našao se na petom mjestu Box Officea sa zaradom od 8,2 miliona dolara. Suma od 291 milion američkih dolara je novac koji je u sedam sedmica prikazivanja inkasirao ovaj animirani film o ribicama.

Čarlijevi anđeli su se sa zaradom od 7,3 miliona dolara našli na šestoj poziciji, dok je sedma pripala još jednom animiranom filmu Sinbad: Legend of the Seven Seas (4,6m). Zatim slijede 28 Days Later na osmoj , Hulk na devetoj i The Italian Job na desetoj poziciji.