Na početku TV sezone
0

'Piramida' izbačena iz programa BHT1

Sarajevo-x.com
BHT i produkcijska kuća UFA media donijele su odluku da se prikazivanje druge sezone sedmičnog talk showa "Piramida" zbog pada prihoda odgodi do daljnjeg. Iako autori ovog televizijskog programa tvrde da se radi o privremenom odgađanju, informacije kojima raspolaže Sarajevo-x.com govore da se radi o definitivnom gašenju ove debatne emisije.

Direktor producentske kuće UFA media Rusmir Nefić naglasio da je nedostatak finansija razlog zašto "Piramida" neće biti dio jesenje šeme programa BHT1, iako postoji namjera s obje strane da se projekat uspješno privede kraju. Gledaoci su za sada ostali uskraćeni za deset epizoda iz druge sezone, što uključuje i proglašenje pobjednika.

"'Piramida' je najskuplji televizijski projekat u našoj državi, a jedan segment našeg finansiranje bio je televoting. On je tokom druge sezone prikazivanja opao za 70 posto, te nam sad preostaje da pridobijemo sponzore i oglašivače kako bismo mogli nastaviti sa prikazivanjem“, objasnio je Nefić.

Piramida je debata uživo u kojoj tri javne ličnosti iznose svoje stavove o pet odabranih aktuelnih događaja sedmice. Oni se tokom rasprave kroz iznošenje argumenata bore za glasove gledalaca.

Urednik muzičko-zabavnog programa BHT 1 Dejan Kukrić tvrdi da je gledanost bila 'solidna', no da je glavni problemi bio 'pronaći goste sa stavom'.

"Format emisije se istrošio. Ljudi nisu dovoljno iskreni da na javnom mediju daju svoje mišljenje o nekom društvenom fenomenu ili događaju koji nije usko povezan sa onim čime se bave“, navodi Kukrić.

On ističe da je suština emisije počivala na tome da se okupe tri gosta koji će diskutovati (a ne svađati se) o aktuelnim temama, ali se ubrzo pokazalo da mnogi 'ne žele govoriti ili uopće nemaju svoje mišljenje'.

Nakon Medžide Buljubašić, ulogu voditeljice "Piramide" preuzela je Lejla Zvizdić. Osvrćući se na ovu temu, ona je izjavila da bi kao pravi profesionalac 'voljela završiti započeti posao na Piramidi', ali dok se ne odluči o nastavku snimanja, radit će kao izvršna producentica Jutarnjeg programa na BHT1.

"Piramida je bilo nešto potpuno drugačije u odnosu na informativni program u kojem sam ranije radila. Ipak, nisam se pokajala što sam prihvatila ulogu voditeljice u showu, a sada kad sam stalno angažirana u revijalnom programu, već imam ideju za dva nova projekta koja bih uređivala i vodila“, povjerila nam je Zvizdić.