Peti dio franšize
7

Phoebe Waller-Bridge pridružit će se Harrisonu Fordu u novom nastavku Indiane Jones

N. O.
Phoebe Waller-Bridge (Foto: Twitter)
Phoebe Waller-Bridge (Foto: Twitter)
Britanska glumica Phoebe Waller-Bridge, zvijezda serije "Fleabag", glumit će uz Harrisona Forda u petom dijelu franšize Indiana Jones, objavio je Disney u petak.

James Mangold će naslijediti Stevena Spielberga na poziciji reditelja novog nastavka, ali će Spielberg i dalje biti uključen u pripremi različitih elemenata filma. Kathleen Kennedy, Frank Marshall i Simon Emanuel pridružit će se postavi kao producenti.

Na zvaničnom Twitter profilu franšize, najavljeno je da će pored Forda i Waller-Bridges u ekipi koja će raditi na filmu biti i kompozitor John Williams. Williams je radio na svim nastavcima 40-godišnje franšize te je autor kultne tematske pjesme Indiane Jonesa.

U najavi nisu objavljeni detalji o likovima i radnji, međutim, uloga Waller-Bridge označava još jedan kultni naslov u karijeri ove glumice. Prethodno se pojavila u filmu iz 2018. godine "Solo: A Star Wars Story", a nakon uspjeha serije "Fleabag" u kojoj igra glavnu ulogu, nastavila je nizati uspjehe.

U 2019. godini je osvojila dvije Emmy nagrade, za najbolju glumicu i najbolju humorističnu seriju. Nakon toga je radila kao izvršni producent u BBC-jevoj seriji "Killing Eve", također i kao scenaristica novog filma o James Bondu "No Time to Die".