|

Philip Seymour Hoffman je bio drugačiji od svih holivudskih glumaca

Philip Seymour Hoffman je bio drugačiji od svih holivudskih glumaca
0
Klix.ba
3.2.2014. u 08:47
6
komentara
0

dijeljenja
Philip Seymour Hoffman je bio drugačiji od svih holivudskih glumaca Foto: EPA
Filmska javnost se još uvijek oporavlja od šoka nakon iznenadne smrti glumca Philipa Seymoura Hoffmana koji je jučer pronađen mrtav u svom apartmanu u New Yorku.
Hoffman je, kako piše CNN, pripadao holivudskoj eliti. Svaka njegova uloga ostavljala je traga, a kritičari mu naprosto nisu mogli ništa zamjeriti. Posljednjih godina glumio je u nekim od najvećih holivudskih filmova i sprijateljio se sa glumačkim velikanima.

No, unatoč tome bio je drugačiji. CNN donosi pet razloga zbog kojih je publika voljela glumca koji je preminuo u 46. godini usljed predoziranja drogom.

Glumio je u nekim od najpopularnijih filmova u Hollywoodu. Svaka njegova uloga je bila zapažena, no vjerovatno će najviše otati upamćen po ulozi pisca Trumana Capotea iz 2005.godine koja mu je donijela i Oscara.

No, vrijedi spomenuti i uloge u filmovima "The Master", "Doubt" i "Charlie Wilson's War", "Boogie Nights"...Bio je jedan od onih glumaca koji je svaki film učinio izvanrednim bez obzira na temu.

Hoffman nije bio "gospodin Hollywood", već jedan od nas. Pratila ga je reputacija normalnog i jednostavnog muškarca. Nije živio u vili u Hollywoodu, djeca su mu pohađala javnu školu, vozio se metroom i izbjegavao paparazze.

Hoffman je bio je i veoma cijenjen pozorišni glumac. Studirao je dramsku umjetnost u New Yorku i ostvario nekoliko zapaženih uloga na daskama koje život znače. Dva puta je bio nominiran za nagradu Tony, osnovao je pozorišnu kuću Labyrinth gdje je producirao i režirao predstave.

Hoffman je bio glumac koji je svaku ulogu učinio velikom. Reditelji su mu povjeravali i glavne uloge, ali je on briljirao igrajući i manje značajne likove. Ko može zaboraviti Freddieja Milesa u filmu "Talentirani gospodin Ripley" ili negativca u "Nemogućoj misiji 3". Hoffman je znao kada i kako prepustiti da svjetla reflektora padnu na nekoga drugog.

Bio je glumčev glumac.

Nije nikada zaboravio svoju mamu, a ko može da ne voli takvog muškarca. Kada je izašao na scenu da primi Oscara za ulogu u "Capoteu" njoj je prvoj zahvalio.

"Odgojila je troje djece sama i zaslužuje da joj se čestita. Odvela me na moju prvu predstavu, ostajala je sa mnom i gledala finale NCAA. Moje strasti su postale njene strasti. Mama, budi ponosna, jer ja sam ponosan na tebe. Večeras smo ovdje i sve je dobro", rekao je tada.

Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...