Film/TV
0

Pfeiffer sa mlađim ljubavnikom u novoj kostimiranoj drami

Sarajevo-x.com
Rupert Friend, poznat po naslovnoj muškoj ulozi u filmu “Ponos i predrasude”, glumit će u novoj kostimiranoj ljubavnoj drami sa glumicom Michelle Pfeiffer.

Friend će tumačiti glavnu mušku ulogu u filmu “Cheri”, koji je baziran na provokativnom romanu francuskog pisca Colettea iz 1920. godine. Stepehen Frears, redatelj filmova “The Queen”, “Dirty Pretty Things” i “High Fidelity”, režirat će film Cheri, prenosi Reuters.

Obavljaju se konačni pregovori sa glumicom Kathy Bates (“Titanic” i “Misery”) za ulogu majke glavnog lika, Madame Peloux, koja je bila poznata francuska kurtizana iz 1920-tih godina. Radnja filma obuhvata sljedeće: Peloux pošalje razmaženog Cherija kurtizani Lei de Lonval (Pfeiffer) na edukaciju za odrasle. Problem nastaje kada glavni junak bude prisiljen oženiti bogatu mladu ženu, a šestogodišnja afera Lonval i Cheri bude osuđena na propast

Film “Cheri” ponovo će okupiti filmske kolege, iz ranijeg zajedničkog projekta - filma “Opasne veze”, Stephena Frearsa, Michelle Pfeiffer i scenaristu Christophera Hamptona. Filmske kompanije Miramax i Pathe distribuirat će film.