Završena audicija na FTV-u
0

Petnaest mladih iz BiH u finalu "Operacije trijumf"

Sarajevo-x.com
U prostorijama Federalne televizije, jučer je završena audicija, za novi reality show "Operacija trijumf“ koji će se od septembra u BiH emitovati putem Federalne televizije i RTRS-a.

Interesovanje bh. omladine bilo je ogromno, te je i žiri imao pune ruke posla. Nakon nekoliko sati rada, odlučeno je 15 mladih iz BiH ide u finale.

"Ponosni smo našom omladinom. Pokazali su BiH u pravom svjetlu, te se nadam da će to isto učiniti i oni koji se u septembru nađu na Muzičkoj akademiji u Beogradu“, kazala je za naš portal Alma Abdagić, urednica projekta za BiH, te dodala, da su svi finalisti iz BiH studenti Muzičke akademije, koji odlično sviraju gitaru, klavir...

Narednih dana, ekipa Emotiona, predvođena muzičkim stručnjacima odgledati će sve snimke i donijeti konačnu odluku o imenima učesnika reality showa.

"Još uvije ne znamo koliko će mladih iz naše zemlje ući na akademiju, ali se nadamo da će biti bar dvoje ili troje“, istakla je Abdagić.

Podsjećamo, "Operacija trijumf“ je najpopularniji raality show ikad snimljen u svijetu, čiju je licencu dobila kuća Emotion.

Show će okupiti 16 mladih talenata iz cijele bivše Jugoslavije - Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. Muzički talenti živjet će 100 dana u kući na Košutnjaku u Beogradu i kroz časove pjevanja, plesa, fitnesa, ponašanja na sceni, učit će kako da postanu muzičke zvijezde. Tim profesionalaca od kredibiliteta prenosit će im svoja znanja i iskustva.

Mladi muzičari će jednom nedjeljno, na živom nastupu, pred žirijem i publikom, pokazati šta su naučili. Za izbacivanje onoga ko je najdalje na putu do muzičke zvijezde glasače gledaoci iz svih zemalja učesnica showa.