Film/TV
0

Peter Jackson snima remake "King Konga"

NINA
Peter Jackson, proslavljeni reditelj trilogije "Gospodar prstenova", započinje u avgustu snimanje filma "King Kong", drugog remakea klasičnog djela sedme umjetnosti iz 1933.

Jackson je opsjednut "King Kongom" otkako ga je vidio kada je imao devet godina i već je jednom pokušao snimiti svoju verziju, ali producenti su odustali. Sada, poslije neslućenog komercijalnog uspjeha trilogije, koja je pokupila gomilu Oskara i drugih filmskih priznanja, Jackson može diktirati što bi htio raditi i tako će njegov san iz mladosti biti realiziran.

Kao lojalni Novozelanđanin i ovaj film će snimati u ovoj zemlji. Ulogu ljepotice u koju se zaljubljuje divovski majmun povjerio je Naomi Watts. Njenog momka, bivšeg pilota iz Prvog svjetskog rata, igrat će oskarovac Adrien Brody, a Jack Black se pojavljuje u ulozi avanturista koji doprema King Konga u New York.

Jackson je u kratkom intervjuu sedmičniku "Entertainment" rekao da prvi remake iz 1976., u kojem je Ann igrala Jassica Lang, nije izdržao probu vremena i danas djeluje zastarjelo više nego crno-bijeli original. Njegova je namjera da radnju locira u tridesete samo što će sada biti dodan kolor i korištena savremena tehnologija koja dopušta mnogo bolje specijalne efekte.

Za njega je to bajka o ljepotici i zvijeri, samo što je u originalnom filmu ljepotica sve vrijeme prestravljena. Prema njegovom scenariju, ta veza je mnogo kompleksnija i likovi će biti bolje psihološki iznijansirani.